Krievijā

Kaļiņingrada atbildēja uz Polijas un Baltijas aicinājumiem slēgt robežas ar Krieviju

© AFP 2023 / DAMIEN SIMONARTГраница между Калининградской областью Российской Федерации и Польшей. Архивное фото
Граница между Калининградской областью Российской Федерации и Польшей. Архивное фото  - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaļiņingradā turpinās darbs pie prāmju satiksmes un ostu jaudas paplašināšanas, ņemot vērā ES blokādes riskus.
RĪGA, 3. aprīlis – Sputnik. Kaļiņingradas valdība cer uz kaimiņu veselo saprātu un ir gatava jebkādiem scenārijiem, sarunā ar RIA Novosti pastāstīja reģionālās valdības preses dienesta vadītājs Dmitrijs Liskovs.
Iepriekš kļuva zināms, ka Kijeva sākusi sarunas ar Poliju un Baltijas valstīm par robežu totālu slēgšanu ar Krieviju un Baltkrieviju. Lietuvas, Igaunijas, Latvijas un Polijas premjerministri vērsās pie ES valstīm ar ierosinājumu bloķēt autotransporta un jūras kravu pārvadājumus ar Krieviju un Baltkrieviju.
Латвийский военный во время парада в честь Дня независимости Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2022
Viedoklis
"Baltijas tīģeri" gatavojas lēcienam bezdibenī
Tāpat ziņots, ka Lietuvas valdība gaida ES lēmumu par iespējamo tranzīta aizliegumu cauri republikas teritorijai uz Kaļiņingradas apgabalu – Lietuva nevar apturēt kravu tranzītu uz Kaļiņingradas apgabalu pēc savas iniciatīvas, jo valsts uzņēmusies starptautiskās saistības.
"Kā jau nesen komentējām Lietuvas paziņojumu par to, ka valsts gaida ES lēmumu kopumā par Krievijas kravu tranzīta iespējamo aizliegumu caur Lietuvu, un līdzīgi varam atbildēt arī Ukrainai. Varam paust vienīgi vilšanos un nožēlu, nožēlu par to, ka politiskie motīvi tiek stādīti augstāk par vispārējiem ekonomiskajiem apsvērumiem," teica Liskovs.
"Jau vairākkārt norādījām, ka esam gatavi negatīviem notikumiem, tāpēc paplašinām savu prāmju floti, savu ostu iespējas, mūsu lidosta gatavojas tam, ka, iespējams, tai nāksies uzņemties daļu kravu plūsmas. Tomēr ceram uz savu kaimiņu veselo saprātu, uz to, ka tamlīdzīgs lēmums netiks pieņemts. Tomēr mēs esam gatavi," viņš piebilda.
Линии электропередач - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2022
Latvijā
Latvija vēlas atbrīvoties no Krievijas elektroenerģijas
Ņemot vērā Eiropas valstu lēmumu slēgt savu gaisa telpu, aviopārvadājumi uz Kaļiņingradas apgabalu tiek veikti pa alternatīvu maršrutu. Vilcieni kursē ierastajā režīmā.
Līniju Ustjluga-Baltijska patlaban apkalpo trīs prāmji. To vidū ir arī automašīnu-dzelzceļa prāmis "Marshal Rokossovskiy", pirmais Krievijā. Šogad plānots nolaist ūdenī vēl vienu tādas pašas klases prāmi – "General Chernyakhovkiy". Arī tas strādās līnijā Ustjluga-Baltijska, tātad Kaļiņingradas apgabals kļūs vēl pieejamāks.
Kaļiņingradas vadība paziņoja, ka apgabals ir gatavs jebkādam scenārijam, arī dzīvei "enerģētiskās salas" režīmā.
Зенитно-ракетный комплекс Patriot - Sputnik Latvija, 1920, 28.01.2022
Pasaulē
ASV analītiķi atklājuši, kā "neitralizēt" Kaļiņingradu karā ar Krieviju
Ziņu lente
0