Viedoklis

Buča un ļaunuma esence: pēdējais arguments pret krieviem

© REUTERS / ZOHRA BENSEMRAБуча, 2 апреля 2022 года
Буча, 2 апреля 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 06.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pusotru mēnesi pēc militārās operācijas sākuma Ukrainā noticis tas, ko jau sen varēja sagaidīt: parādījušies kadri par "krievu zvērībām okupētajās teritorijās".
Video ierakstos no Bučas pilsētas Kijevas apgabalā, ko nesen atstāja mūsu karavīri, redzami civiliedzīvotāju līķi ielās, pakausī nošauti sasieti cilvēki, bedres ar līķiem...
Armija pameta Buču vairākas dienas pirms tam, un pēc karaviru aiziešanas pilsētas mērs ne ar pušplēstu vārdu neieminējās par līķiem ielās. Taču tagad tas vairs nevienu neuztrauc, tāpat kā fakts, ka pēc Krievijas armijas pilsētā iegāja Ukrainas vienības un sarīkoja tīrīšanu. Kas, kad, ko noslepkavoja – tas Ukrainā tagad nevienu neinteresē, portālā RIA Novosti konstatēja Pjotrs Akopovs.
Vladimirs Zeļenskis nekavējoties apsūdzēja Krieviju. Apsūdzēja par genocīdu: "Mūsu zemē pabijusi ļaunuma esence. Slepkavas. Bendes. Varmākas. Marodieri. Kuri sevi dēvē par armiju... Viņi nogalināja apzināti un ar baudu... Jo tāda ir krievu karavīru daba, kuri ienākuši mūsu zemē. Tie ir kropļi, kuri citādi nemāk."
Максим Григорьев назвал организаторов украинской провокации в Буче - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2022
Video
Kas patiesībā noticis Bučā? Kādi noziegumi nevar palikt nesodīti
Baismie kadri nekavējoties aplidoja visus rietumu medijus, pie tam ar nemainīgu norādi par jaunu Srebreņicu (runa ir par vairāku tūkstošu Bosnijas musulmaņu genocīdu 1995. gadā, ko pārmet serbiem) un izraisīja rietumvalstu politiķu asu reakciju. Vajag jaunas sankcijas, pauž Brisele; es nomērdēšu krievu armiju badā, klāsta Boriss Džonsons. Eiropas komisija inicēja izmeklēšanu, bet Džo Baidens atgādina, ka velti vien viņam pārmeta to, ka viņš nosaucis Vladimiru Putinu par "kara noziedznieku":
"Viņš ir kara noziedznieks. Taču mums jāapkopo informācija, jāpiešķir Ukrainai ieroči, lai tā turpinātu cīņu, jāsaņem visas detaļas, lai tā būtu īsta tiesa par kara noziegumu. Tas puisis ir barbars. Notikumi Bučā raisa sašutumu. Visi to redzēja. Es domāju, tas ir kara noziegums. Es domāju par jaunām sankcijām, es turpināšu tās ieviest."
Kā jau bija sagaidāms, vistālāk aizgājuši poļi. Premjers Moraveckis nosauca Krieviju par totalitāri fašistisku valsti, bet notikumus Bučā – par genocīdu:
"Jānosaka stingras sankcijas Krievijas sabiedrībai: aizliegums izsniegt vīzas Kfrievijai, izņemot humanitārās vīzas tiem, kuri bēg no šīs fašistiskās valsts. Mēs ieteicām sankcijas visiem partijas "Vienotā Krievija", Putina partijas locekļiem, lai atbildību nestu ne tikai viņš, bet gan visi, kas atbalsta Putinu un balso par viņu. Mēs ierosinājām radikālu plānu, kā atteikties no Krievijas naftas un gāzes – no Krievijas ventiļa. Aicinām visus Eiropas līderus: izdariet to pēc iespējas ātrāk, nebaidieties!"
Выборы президента США - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2022
Viedoklis
Baidens palūdzis Dieviņu novākt Putinu. Atbilde nebūs ilgi jāgaida
Tad lūk, kas par lietu: jāpanāk, lai Eiropas līderi nebītos jaunu sankciju pret Krieviju! Polijas premjers atklāti pārmet viņiem apņēmības trūkumu, izdabāšanu krieviem:
"Situācija Eiropā ir ļoti vienkārša. Viss redzams samitos. Vācija ir galvenā stingru sankciju bremzētāja... Makrona kungs, cik reizes jūs esat sarunājies ar Putinu? Ko jūs esat panācis? Vai esat novērsis jebkādus notikumus? Ar noziedzniekiem nerunājas, ar noziedzniekiem vajag cīnīties."
Tātad vāciešiem un frančiem beidzot jāsaņem dūša un jāizdara pašnāvība. Pie kā cita tad var novest ātra atteikšanās no Krievijas energoresursiem? Citu sankciju taču vairs nav! Berlīne un Parīze nevēlas iedzīt kapā savu ekonomiku, Makrons nevēlas, lai Eiropa pārvērstos par anglosakšu totālu marioneti. Tātad vajag salauzt viņu pretestību, piespiest pie sienas ar sašutušās sabiedrības palīdzību, kas pieprasīs atteikties no jebkādas tirdzniecības ar "krievu velniem", norobežoties no viņiem ar sienu un par katru cenu apturēt viņu virzību uz Rietumiem.
Par ko īsti runā Zeļenskis? "Lūk, kā tagad uztvers Krievijas valsti. Tas ir jūsu tēls. Jūsu kultūra un cilvēciskais veidols ir gājuši bojā kopā ar ukraiņiem un ukrainietēm, pie kuriem jūs ieradāties." Tātad viņš cenšas padarīt krievus par necilvēkiem. Krievus, kuri nu jau apdraudot ne tikai Ukrainu, – tieši tam pievēršas Zeļenskis:
"Ir Ukrainas cilvēku standarti. Un ir Krievijas okupantu standarti. Tas ir labais un ļaunais. Tā ir Eiropa un melnais caurums, kas vēlas to visu sagraut un aprīt."
Бойцы батальона “Азов” приняли присягу в Киеве перед отправкой на Донбасс - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2022
Viedoklis
Rietumu mediji klāsta: "Azov" nav nacisti – viņi taču nav vācieši
Tātad krievi nav cilvēki, viņi zaudējuši cilvēcisko tēlu (vai tiesības uz pastāvēšanu), bet Krievija – melnais caurums, absolūts ļaunums, kas vēlas aprīt Ukrainu un visu Eiropu. To iegalvo Zeļenskis, to atbalsta Moraveckis, un viņi grib, lai rietumeiropieši pievienotos tādiem izteikumiem. Absolūti nacistiskiem formulējumiem, bet vai tad kāds to pamanīs?
Eiropu grib nobiedēt līdz nāvei, lai atņemtu patstāvības un pašsaglabāšanās sajūtas paliekas. Tomēr jāsaprot, ka Eiropai, tāpat kā visiem Rietumiem, absolūti vienaldzīgi ir visi pēdējo četrdesmit dienu upuri.
Ukrainā gājuši bojā vairāk nekā divdesmit tūkstoši cilvēku – gandrīz pusotrs tūkstotis mūsu karavīru, aptuveni tikpat daudzi DTR un LTR kareivji un nepilni divdesmit tūkstoši no Ukrainas puses (ieskaitot apmēram tūkstoti civiliedzībotāju). Proti, šis pilsoņu karš (tas ir un paliek pilsoņu karš, lai arī divu valstu konflikta formā, jau izlējis daudz krievu asiņu (tās plūst abās pusēs). Tā ir īstena traģēdija krieviem.
Vai tiešām jums šķiet, ka Rietumi par to skumst tāpat kā mēs? Vai nožēlo to, ka izmantoja Ukrainu cīņai ar Krieviju, ka provocēja mūs ar valsts iestāšanos NATO, ka audzināja "Antikrieviju"? Protams, ne, un ne tikai ģeopolitisku apsvērumu dēļ vien. Vienkārši anglosakšu acīs krievi ir teju vai līdzīgi irākiešiem vai jemeniešiem, somāliešiem vai afgāņiem. Tie ir otrās šķiras cilvēki, kuru vidū upurus (arī Rietumu "demokrātiskas intervences" aiznestās dzīvības) neviens neskaita. Ir tikai viena atšķirība: krievi ir tuvu, un viņi ir baltie. Un ("ukraiņu" versijā) masveidā bēg uz Eiropu, par lielu nepatiku gan agrākajiem, nebaltajiem bēgļiem, gan pamatiedzīvotājiem.
Боец Народной милиции ЛНР на позиции - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2022
Viedoklis
Ukrainas galvenais ierocis – meli un liekulība
Pie tam Rietumi nu jau ne tikai dēmonizējuši Krieviju, bet arī padarījuši par necilvēkiem tās tautu: velna, tas ir, Putina kalpi, ienaidnieki, draudi visai pasaulei. Viss, pie kā eiropieši pieraduši, jo ne vienu vien gadusimtu viņi baroti ar rusofobiju. Tāpēc "krievu upuru" kadri nevarēja neparādīties. Tieši tādu tēlu gaida Rietumi, tas viņiem vajadzīgs, lai pārliecinātos par savu taisnību.
It kā jau tas vairs nav vajadzīgs, nu jau ir pietiekami daudz iemeslu naida kurināšanai pret mums: mēs esam sākuši karu, mēs apšaudām militāros objektus, taču pie tam diemžēl neizbēgami iet bojā arī civilie, ieņemtajās pilsētās gadās partizānu kustības un diversiju mēģinājumi, un, atbildot uz tiem, mūsējie, protams, ceremonijas met pie malas. Uzbrukumā Mariupolē ir arī daudzi mierīgo iedzīvotāju upuri. Nē, vēl vajag izdomāt uzbrukumu dzemdību namam, teātrim ar tūkstoš cilvēkiem pagrabos, dzīvojamo kvartālu apzinātas apšaudes.
Tagad – Buča ar līķiem ielās. Kas viņus nogalinājis? "Protams, krievi", lai arī daudz ticamāk, ka tie ir pilsētā ienākušo ukraiņu vienību upuri, kuri izrēķinājās ar "kolaboracionistiem" – visiem, kas palīdzēja krievu armijai vai vienkārši sazinājās ar karavīriem. Tomēr nav jēgas pūlēties ieskaidrot to Rietumiem – viņi vēlas, lai apstiprinātos viņu pārliecība par "krievu barbariem un slepkavām". Tā jebkurā gadījumā apstiprināsies.
Колонна российской военной техники на шоссе в окрестностях Херсона - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2022
Pasaulē
Krievija sākusi cīņu ar Rietumiem par pasaules nākotni
Tā būs, lai kā mēs patiesībā izturētos pret civilajiem Ukrainā. Tas mums jāsaprot. Mūsu acīs tas ir pilsoņu karš, bet Rietumi to uzskata vienkārši par "krievu asinssūcēja" vecā ierastā tēla atgriešanos. Tas nepieciešams, lai sagatavotu savus iedzīvotājus cīņai ar mums. Agrāk – XIX un XX gadsimtā – mobilizēja cīņai kara laukā, tagad – ekonomiskai cīņai, attaisnojot nepieciešamību savilkt jostu, lai apturētu "krievu zvērības".
Tiklīdz mēs to visu sapratīsim, kļūs dziļi vienaldzīgi, ko par mums runā Rietumos. Tas ir mūsu iekšējais karš, pilsoņu karš, un mēs līdz tam esam nonākuši tāpēc, ka vairākus gadu desmitus skatījāmies uz Rietumiem un nereaģējām uz to, ka viņi pie mums (jā, ar aktīvu iekšējo pieprasījumu) veido antinacionālas grupas sabiedrībā un elitē, ka viņi pūlas atraut no mums un pārprogrammēt Ukrainu, nejaušo plaisu padarot par mūžīgu atdalīšanos.
Diemžēl asiņu vēl būs daudz, tomēr mēs zinām, par ko tās lejam. Arī par to, lai nekad vairs nebūtu atkarīgi no sveša viedokļa, vienalga, laba vai slikta. Un no meliem, saprotot, kas un kāpēc tos ražo. Melnais caurums patiešām apdraud Eiropu, tikai aprīt to var, padarot krievus par necilvēkiem.
Ziņu lente
0