Pasaulē

Vēlēšanās Ungārijā Orbans uzvarējis visus, arī Zeļenski

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПремьер-министр Венгрии Виктор Орбан на саммите глав государств и правительств Евросоюза в Брюсселе
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан на саммите глав государств и правительств Евросоюза в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ungārijas premjerministra Viktora Orbana pretinieki partlamenta vēlēšanās bija "kreisie" mājās un ārzemēs, Briseles birokrāti, visas Sorosa impērijas finanšu organizācijas, starptautiskie mediji un pat Ukrainas prezidents.
RĪGA, 5. aprīlis — Sputnik. Parlamenta vēlēšanās Ungārijā atkal uzvarējusi valsts premjerministra Viktora Orbana partija.
Valdošā alianse "Fides – Kristīgi demokrātiskā tautas partija" premjera Viktora Orbana vadībā ieņēmusi līdera pozīcijas parlamenta vēlēšanās ar 67% balsu. Opozīcija – koalīcija ar Peteru Marki-Zaju vadībā saņēmusi 28%.
Брошенная Вооруженными силами Украины военная техника в Херсонской области - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2022
Viedoklis
Kijevas režīms pūlas komandēt saimniekus
Orbans paziņoja par savu uzvaru, ceturto vēsturē.
"Mēs esam izcīnījuši tādu uzvaru, ka pat no Mēness redzams. Nu, vismaz no Briseles – pavisam noteikti! (...) Dārgie draugi, šī uzvara arī tāpēc paliks neaizmirstama līdz mūsu dzīves beigām, ja tagad bija ļoti daudz to, pret ko vajadzēja cīnīties: "kreisie" mājās, "starptautiskie kreisie" ārzemēs, Briseles birokrāti, visas Sorosa impērijas finanšu organizācijas, starptautiskie mediji un pat Ukrainas prezidents," Orbans teica uzrunā piekritējiem pēc vēlēšanu rezultātu pasludināšanas. Uzrunu translēja kanāls M1.
Marta sākumā Ungārijas parlaments apstiprināja rīkojumu, kas aizliedz piegādāt ieročus Ukrainai no valsts teritorijas.
Aizvadītajā nedēļā Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis pauda neapmierinātību ar to, ka Ungārija neatbalsta pret Krieviju vērsto sankciju paplašināšanu uz enerģētikas sektoru, bezlidojumu zonas ieviešanu virs Ukrainas, nepiegādā Kijevai ieročus un nepieļauj tā tranzītu caur savu teritoriju.
Здание Парламента в Будапеште, Венгрия - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2022
Pasaulē
"Mēs esam Ungārijas pusē." Budapeštā atbildēja uz Zeļenska pretenzijām
Taču Orbans attrauca, ka sankcijas pret energonesējiem no Krievijas ātri liks palēnināties un apstāties Ungārijas ekonomikai, tāpēc Budapešta iebilst pret tām, savukārt ieroču piegādes jautājumā Ungārija aizstāv nacionālālās intereses un nostājas tikai pati savā pusē.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Здание Парламента в Будапеште, Венгрия - Sputnik Latvija, 1920, 22.03.2022
Pasaulē
Ungārija neatbalsta ierosinājumu uzlikt sankcijas Krievijas energoresursiem
Ziņu lente
0