Pasaulē

"Mēs esam Ungārijas pusē." Budapeštā atbildēja uz Zeļenska pretenzijām

© Pixabay / HermannЗдание Парламента в Будапеште, Венгрия
Здание Парламента в Будапеште, Венгрия - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ungārijas premjerministrs Orbāns uzsvēra, ka valsts nodrošina savu nacionālo interešu aizsardzību
RĪGA, 27. marts - Sputnik. Atbildē uz Vladimira Zeļenska pārmetumiem par nepietiekamu palīdzību Kijevai, Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns norādīja, ka valsts aizstāv savas intereses un nenostāsies nevienā pusē Ukrainas un Krievijas konfliktā, ziņo radio Spunik.
Zeļenskis iepriekš pārmeta ungāru valdībai pret Krieviju ieviesto sankciju neatbalstīšanu enerģētikas jomā, kā arī atteikšanos transportēt militāro palīdzību Ukrainai caur savu teritoriju.
"Ukrainas viedoklis ir pilnīgi skaidrs: viņi lūdz NATO iejaukšanos, gaisa kara uzsākšanu, ieroču piegādi. Tomēr mēs neesam ukraiņi, nedz krievi, mēs esam ungāri... Uz jautājumu "kurā pusē nostājas Ungārija?" atbilde ir: Ungārija nostājas Ungārijas pusē... Mēs palīdzam nelaimē nonākušajiem, taču vēlamies nodrošināt, aizsargāt savas nacionālās intereses," teica Orbāns.
Premjers norādīja uz dažu valstu potenciālo labumu no iesaistīšanās konfliktā un uzsvēra, ka Ungārija neesot šāda valsts. Orbāns arī atzīmēja, ka Ungārijā notiek regulāra situācijas apspriešana nacionālās drošības kontekstā.
"Ungārijai katru reizi atkal un atkal nākas aizstāvēt savas nacionālās intereses. Tieši tāpēc nav vienalga, kāda Ungārijai ir valdība. Vai tā ir valdība, kas aizstāv nacionālās intereses, vai vēlas peldēt padotā lomā kopā ar citām valstīm, lielām vai autoritatīvām. Mēs esam valdība, kas aizstāv nacionālās intereses, un mēs vēlamies darīt tā arī turpmāk," sacīja Orbāns.
Iepriekš Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sījārto paziņoja, ka Budapešta nepiegādās Ukrainai ieročus un nepieļaus letāla ieroča tranzītu caur valsts teritoriju. Pēc ārlietu ministra vārdiem militārās tehnikas kolonnas uzreiz kļūs par mērķi bruņotā konfliktā, bet ungāru valdība nepieļaus lai tās pilsoņu dzīvības tiktu apdraudētas.
Rīgas domes akcija Ukrainas atbalstam - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2022
Viedoklis
Eiropa pārvēršas par Ukrainu. Ko darīt Krievijai?
Ziņu lente
0