Pasaulē

Vāciju gaida ļaunākā krīze kopš kara laikiem, ja tā atteiksies no Krievijas gāzes

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasГазокомпрессорная станция Gascade в Айслебене
Газокомпрессорная станция Gascade в Айслебене - Sputnik Latvija, 1920, 04.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaulē lielākā ķīmijas koncerna vadītājs uzskata, ka aicinājumi boikotēt energoresursu importu no Krievijas ir bezatbildīgi.
RĪGA, 4. aprīlis - Sputnik. Vācijai draud ārkārtīgi liels ekonomiskais kaitējums, ja tā pilnībā pārtrauks vai ilgtermiņā atteiksies no gāzes un naftas piegādēm no Krievijas, paziņoja Vācijas ķīmijas koncerna "BASF" vadītājs Mārtins Brudemillers intervijā avīzei Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.
"Tas varētu novest pie ļaunākās krīzes ācijas ekonomikā kopš Otrā pasaules kara beigu laikiem," teica Brudemillers.
Монеты номиналам десять рублей на газовой плите - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2022
Viedoklis
Ar "Gazprom" lamāšanu nesasildīsies. Kā Latvijā meklē "piekto kolonnu"
Viņš nosauca par "bezatbildīgu eksperimentu" aicinājumus boikotēt energoresursu importu no Krievijas.
"Mēs vēlamies vieglprātīgi sagraut visu savu ekonomiku? To, pie kā esam strādājuši gadu desmitiem?" koncerna vadītājs uzdeva retorisku jautājumu.
"BASF" ir lielākais ķīmijas koncerns pasaulē, tas ražo plaša spektra ķimikātus, plastmasas un inženiertehnisko plastiku, kā arī lauksaimniecības produkciju.
Pagājušajā nedēļā Vācijas ekonomikas ministrs Roberts Hābeks paziņoja, ka Vācija vēl aizvien nespēj ieviest embargo ogļu, naftas un gāzes piegādēm no Krievijas, taču pirmais solis šajā jomā jau sperts.
Плохой, очень плохой и катастрофический: Хазин о газовых сценариях для ЕС - Sputnik Latvija, 1920, 01.04.2022
Video
Slikts, ļoti slikts un katastrofāls: eksperts par gāzes scenārijiem ES
Krievijas prezidents Vladimirs Putins 23. martā paziņoja, ka dabasgāze uz Eiropas Savienību un citām valstīm, kas ieviesušas sankcijas, jāapmaksā rubļos, lai atteiktos no dolāru, eiro un citu valūtu izmantošanas norēķinos.
31. martā prezidents parakstīja atbilstošo dekrētu un paziņoja: Krievija uzskatīs nedraudzīgo valstu gāzes piegādes līgumos norādītās saistības par neizpildītām, ja tās nemaksās par degvielu rubļos no 1. aprīļa.
Vācijas kanclers Olafs Šolcs telefona sarunā ar Krievijas prezidentu nepiekrita gāzes piegādes apmaksas pārvešanai rubļos, taču lūdza rakstiski skaidrot minēto procesu, informēja Vācijas valdības preses dienests.
Ziņu lente
0