Pasaulē

Ķīna nosauc septiņus ASV "grēkus"

© Sputnik / Василий Батанов / Pāriet pie mediju bankasЖители Севастополя встретили американский фрегат акцией протеста
Жители Севастополя встретили американский фрегат акцией протеста - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Global Times: pie situācijas Ukrainā novedusi ASV pieturēšanās pie aukstā kara mentalitātes.
RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. ASV tēlo "labos spēkus", tomēr vienā pašā Ukrainas krīzē tās pastrādājušas septiņus "grēku", raksta Ķīnas avīze "Global Times".
Raksta autors uzskata, ka Vašingtona joprojām pieturas pie aukstā kara mentalitātes un tas pastiprina globālo šķelšanos, stāsta RIA Novosti.
Государственный флаг США у американского посольства в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2022
Viedoklis
"Veimāra vai Zimbabve?" Amerika pareģo savu nākotni
"NATO piecas reizes paplašinājās uz austrumiem. Redzot, ka alianse soli pēc soļa uzbrūk drošības telpai, Krievija, tāpat kā jebkura cita valsts, raizējās par to, ka tiks iedzīta stūrī. Šajā kontekstā Krievijas un Ukrainas konflikts bēdīgi rāda, kā aukstā kara mentalitāte novedusi pie uzliesmojuma Eiropas kontinentā," teikts publikācijā "Global Times".
Analītiķis ir pārliecināts, ka Baltā nama darbības raisa ģeopolitiskās spēles dalībnieku neapmierinātību un tas kaitē mieram uz Zemes. Piemēram, viņš pārmeta ASV centienus "piesaistīt" sev Eiropu.
"Ukrainas un Eiropas interesēm nav nekādas nozīmes. Eiropas un Krievijas saiknes ir jāsarauj. Un tad Eiropai nebūtu neviena, pie kā vērsties, kā vien pie sava amerikāņu sabiedrotā," raksta GT.
Raksta autors uzsvēra, ka ASV manipulē ar informāciju un laiž klajā nepatiesas ziņas par situāciju Ukrainā, uztur dolāra hegemoniju pasaules ekonomikai smagos laikos un nodarbojas ar militāri bioloģiskajām laboratorijām pēcpadomju telpā.
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2022
Politika
Ķīnieši atbildēja uz Baidena draudiem "sodīt" Pekinu par atbalstu Krievijai
"Tēlojot cilvēktiesību "aizstāvjus", ASV patiesībā bijusi liela loma karos un haosā daudzās pasaules malās. Afganistānā, Irākā, Lībijā un Sīrijā "universālās vērtības" nesušas nekārtības un grūtības. (..) ASV nepārtraukti uzpūš liesmas Ukrainas krīzē. Pirms tās viņi apmācīja un ekipēja ukraiņu karavīrus. Viņi piedāvāja tiešas bruņojuma piegādes Ukrainai un vadīja spiediena kampaņu pret Krieviju kopš paša krīzes sākuma," atzīmēja publicists.
Tāpat publikācijas autors uzskata, ka Vašingtona izmanto militāros konfliktus, lai novērstu uzmanību no iekšējām problēmām.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Сотрудник лаборатории держит контейнер с пробирками. Лабораторию подозревают в разработках биологического оружия - Sputnik Latvija, 1920, 20.03.2022
Viedoklis
ASV biolaboratorijas – uzmanības centrā: Ķīna revanšējas par Uhaņu
Ziņu lente
0