Politika

Ķīnieši atbildēja uz Baidena draudiem "sodīt" Pekinu par atbalstu Krievijai

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Джо Байден
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Guancha" lasītāji atbildējuši uz ASV prezidenta Džo Baidena draudiem sodīt Pekinu.
RĪGA, 23. marts — Sputnik. Ķīnas izdevuma "Guancha" lasītāji atbildējuši uz Savienoto Valstu prezidenta Džo Baidena draudiem – viņš apsolījis "sodīt" Pekinu, ja tā atbalstīs Krievijas speciālo operāciju Ukrainā, vēsta RIA Novosti.
"Sapelējusī Amerika kopš seniem laikiem labprāt sarauj sakarus un uzspiež savu viedokli," atzīmēja viens no lasītājiem.
"Savienotās Valstis ir zemiskas, pūlas pagrūzt Ķīnu zem ūdens un izmanto savu šaha figūru – Zeļenski – lai piespiestu visas valstis sastrīdēties," uzskata cits komentētājs.
Bijušais ASV Donalds Tramps  - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2022
Viedoklis
"ASV līderi ir stulbi". Kāpēc Tramps atbalsta Krieviju un uzbrūk Baidenam
"Ja Baidens turpinās mums draudēt un centīsies piespiest nostāties kādā pusē, varam vienkārši apgāzt karšu galdiņu," ieteica lasītājs.
"Es esmu ķīniešu fermeris un esmu gatavs atbalstīt Krieviju un Putinu ar savu nelielo ieguldījumu," uzsvēra guan_16455062512800.
"Priekšsēdētāj Sji, paldies par jūsu smago darbu! Gandrīz divas stundas klausīties prātā jukuša veča murgus – tas prasa lielas pūles," ironiski konstatēja viens no diskusijas dalībniekiem.
"CNN jau publicēja rakstu "Mēs ceram, ka Ķīna un ASV kopā nostāsies vēstures pareizajā pusē." Es gribētu jums kaut ko pateikt: Savienotās Valstis jau pašā sākumā atradās nepareizajā vēstures pusē," secināja lasītājs.
Pagājušajā nedēļā notika ASV prezidenta Džo Baidena saruna ar Ķīnas priekšsēdētāju Sji Dziņpinu. Valstu vadītāji aptuveni divas stundas sarunājās ar video sakaru palīdzību. ASV administrācijas pārstāvis pastāstīja žurnālistiem, ka Baidens neesot izvirzījis nekādas prasības, viņs tikai izklāstījis Vašingtonas viedokli par pašreizējo situāciju Ukrainā. Pie tam Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki brīdināja, ka jebkādai Ķīnas palīdzībai Maskavai šajos apstākļos būšot "sekas".
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Krievijā
Putins pastāstīja par ASV pūlēm parakstīt līgumus ar Irānu un Venecuēlu
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Rakstu pilnā apjomā pārtulkojis un pārpublicējis portāls InoSMI.
Белый дом в Вашингтоне - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2022
Pasaulē
ASV apgalvo, ka "totāli sagrāvušas" Krievijas ekonomiku
Ziņu lente
0