Pasaulē

ASV gatavojas bioloģiskiem vai kodolincidentiem ar Krieviju, raksta mediji

© AP Photo / GERALD HERBERTЛюди на фоне американского флага
Люди на фоне американского флага - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziņu aģentūra Bloomberg stāsta, ka ASV sadarbojas ar NATO, lai gatavotos iespējamiem bioloģiskiem vai kodolincidentiem no Krievijas puses.
RĪGA, 26. marts – Sputnik. ASV sadarbojas ar sabiedrotajiem NATO, gatavojoties iespējamiem bioloģiskiem vai kodolincidentiem no Krievijas puses, apgalvo Rietumu mediji, atsaucoties uz anonīmu amatpersonu, vēsta RIA Novosti.
"ASV sadarbojas ar sabiedrotajiem NATO, gatavojoties iespējamiem bioloģiskiem vai kodolincidentiem no Krievijas puses... Vašingtona strādā ar sabiedrotajiem pie savaldīšanas stratēģijas Krievijas masu iznīcības ieroču kontekstā," informēja aģentūra Bloomberg.
Сотрудник лаборатории держит контейнер с пробирками. Лабораторию подозревают в разработках биологического оружия - Sputnik Latvija, 1920, 20.03.2022
Viedoklis
ASV biolaboratorijas – uzmanības centrā: Ķīna revanšējas par Uhaņu
Iepriekš avīze "New York Times", atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, apgalvoja, ka Baltais nams izveidojis amatpersonu komandu, kuru uzdevums ir izstrādāt Vašingtonas un tās sabiedroto atbildes darbību scenāriju gadījumam, ja Maskava pielietos kodolieročus, pie tam tamlīdzīgu notikumu risks Baltā nama ieskatā ir zems.
Iepriekš Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Ņebenzja paziņoja, ka vairāku rietumvalstu izteiktās apsūdzības Krievijai par plāniem pielietot ķīmiskos un bioloģiskos ieročus Ukrainā, ir neiedomājamas, Krievijai tādas metodes nav vajadzīgas. Turklāt Maskavā atzīmēja, ka Krievija ļoti atbildīgi vērtē kodolieroču jautājumu atbilstoši militārās doktrīnas nostādnēm.
Biolaboratorija  - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Viedoklis
Amerikāņu kareivji izmantoja ukraiņus bioieroču pārbaudei. Krievija bija nākamā
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Ziņu lente
0