Krievijā

Mediji: franču piena ražotājiem Krievijā klājas grūti

© Sputnik / Nikolai Khizhnyak / Pāriet pie mediju bankasПроизводственная линия по упаковке молока
Производственная линия по упаковке молока - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā palikušie piena produktu ražotāji no Francijas izjūt gan grūtības ar piegādēm, gan kritiku dzimtenē.
RĪGA, 21. marts - Sputnik. Krievijā strādajošo franču piena koncernu priekšā ir nopietns jautājums: aiziet vai palikt, raksta Le Figaro.
Ārvalstu uzņēmumu saraksts, kuri apturējuši vai izbeiguši savu darbību Krievijā, turpina pieaugt. Franču koncerni, kas nodarbojas ar piena produkcijas ražošanu, stāv nopietnas izvēles priekšā. Viņu piena maisījumi mazuļiem, sviests, siers un krējums ieņem cienīgu vietu Krievijas lielveikalu plauktos.
Корова пасется на лугу в Латгалии - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2022
Latvijā
Zemkopības ministrija: Latvija var pati sevi paēdināt
"Mēs ražojam masveida patēriņa produktus, tāpēc mēs turpinām mūsu piena ražošanu Krievijā, kā arī mūsu sieru, sviesta un krējuma izplatīšanu," paziņoja Žans Pols Toriss, uzņēmuma "Savencia" prezidents. Šīs uzņēmums realizē 3% no sava apgrozījuma Ukrainā un Krievijā (170 miljoni eiro).
Grupai ir rūpnīca Krievijā, kurā strādā tūkstotis cilvēku, tā pārstrādā tikai vietējo izejvielu. Pašlaik grupai nav grūtību ar ražošanu, nedz problēmu ar produkcijas piegādēm Krievijas veikalos.
"Tā kā viss tiek ražots un pārdots Krievijā rubļos, devalvācija neietekmē vietējo mājsaimniecību pirktspēju," skaidro uzņēmējs.
Tāpat nekrīt pieprasījums pēc "Danone" ražotiem piena maisījumiem mazuļiem un svaigiem piena produktiem. Uzņēmums realizē 5% no sava apgrozījuma Krievijā, tās ražotnē strādā 8000 darbinieku. Taču tas balansē uz naža asmeņa. Atšķirībā no "Savencia" un "Lactalis", kas galvenokārt strādā ar vietējiem zīmoliem, franču piena gigants piedāvā Krievijas tirgū savas preču zīmes — "Danone" un "Danonino".
Гречневая крупа в упаковке - Sputnik Latvija, 1920, 15.03.2022
Baltijā
Lietuvieši masveidā iepērk pārtiku Baltkrievijā
Kompānija saskārusies ar kritiku par darba turpināšanu Krievijā un nolēma realizēt tikai pienu mazuļiem un bāzes pārtiku. Tika aizliegts "Evian" minerālūdens eksports uz Krieviju, turklāt marta sākumā tiks apturēti visi investīciju projekti valstī.
Līdzīgi rīkojas tās konkurents "Lactalis" pazīstams ar tādiem zīmoliem kā "Lactel", "President" un "Galbani". Bīstama ģeopolitiskā situācija lika uzņēmumam ierobežot nepieciešamo piena produktu piegādi.
Šīm uzņēmumiem darbības ierobežojums ir ne tikai politiska, bet arī loģistiska problēma, un tie katru dienu rīko vienu vai pat divas krīzes sanāksmes.
Piemēram, četrpadsmit Krievija izvietotās "Danone" rūpnīcas 90% produkcijas ražo no vietējām izejvielām, taču ar pārējo sastāvdaļu piegādi no ārzemēm ir problēmas, it īpaši ar jogurtu aromatizētājiem. Iespējams, "Danone" būs jāpielāgo savas receptes un vēl vairāk jākoncentrējas uz bāzes piena produktiem
Уборка пшеницы - Sputnik Latvija, 1920, 12.03.2022
Viedoklis
Dabūjuši, ko gribējuši: sankciju dēļ Eiropa paliks bez ražas
Koncernam "Lactalis" arī jāorganizē darbs četrās piena rūpnīcās īpaši sarežģītajos ekonomiskajos un materiāltehniskajos apstākļos.
Visā valstī pieaug cenas pārtikas produktiem. Maskavai "draudzīgu" valstu vai vietējie zīmoli kļūst arvien manāmāki veikalu plauktos. Taču pagaidām neviens nerunā par rietumu zīmolu boikota pazīmēm.
Rakstu pilnā apjomā pārtulkojis un pārpublicējis portāls InoSMI
Ziņu lente
0