Pasaulē

ASV televīzijas programmu vadītājs nosauca rusofobiju par rasisma formu

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasЗдание Министерства иностранных дел РФ и Большой Кремлевский дворец.
Здание Министерства иностранных дел РФ и  Большой Кремлевский дворец. - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Televīzijas kanāla HBO vadītājs Bills Mahers salīdzināja ASV un Eiropā sacēlusies rusofobiju ar rasismu.
RĪGA, 21. marts — Sputnik. ASV televīzijas kanāla HBO vadītājs Bils Mahers salīdzināja rusofobijas saasinājumu Rietumos ar rasismu, par to viņš paziņoja "Real Time" raidījuma ēterā, raksta Daily Mail.
Sarunas laikā ar raidījuma viesiem Mahers kritizēja "atcelšanas kultūru", kuras mehānismus ASV un Eiropā novirzīja pret krieviem.
Meta un Facebook logo - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Viedoklis
Meta pieteikusi karu krieviem. Nāksies to denacificēt
"Man rodas sajūta, ka mūsu valstī mēs pārliecinām, ka viss krievisks ir slikts un visi krievi ir slikti. Pirmkārt, tas nav godīgi. Ja viņi nebūtu balti, man šķiet, to varētu saukt par rasismu," viņš noradīja.
Šo viedokli atbalstīja pārējie raidījuma dalībnieki. Piemēram, datu speciāliste Kristena Soltisa Andersone atzīmēja, ka krievu vajāšana ir "aizgājusi pārāk tālu". Viņa atgādināja, ka iepriekš Krievijas pianistam Vladimiram Malofejevam atteica piedalīties koncertā Kanādā.
"Man nepatīk visi šie stāsti par jaunu krievu pianistu, kuram neļāva uzstāties ar Monreālas simfonisko orķestri tāpēc, ka viņš ir krievs," uzsvēra Andersone.
Cits diskusijas dalībnieks, kodolfiziķis un "Energy Futures Initiative" ģenerāldirektors Ernests Monišs kritizēja Rietumu lēmumu saraut visus sakarus ar Maskavu, lai gan pat pēc 2014. gada attiecību krīzes saglabājās Krievijas Padomes un NATO saziņas kanāli.
Адский флешмоб:  Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2022
Video
"Ellīga zibakcija" un "akls naids": Zaharova par rusofobijas viļņiem Eiropas valstīs
"Tiklīdz iestājās krīze, mēs teicām, ka nerunāsim. Tam nav nekādas jēgas," viņš pasūrojas.
Pēc Krievijas militārās operācijas Ukrainā uzsākšanas Rietumos sākās Krievijas kultūras "atcelšana". Rietumu organizācijas atsakās no sadarbības ar mūziķiem no Krievijas.
Diriģents Gergijevs ar Bavārijas galvaspilsētas birģermeistara lēmumu bija atlaists no Minhenes orķestra galvenā diriģenta posteņa.
Dažas stundas vēlāk no La Scala afišām tika izdzēsts Annas Netrebko vārds. Milānas teātris paziņoja, ka viena no izcilākajām soprano dziedātājām esot "saslimusi". Londonas Koventgārdena teātris atcēla Lielā teātra mākslinieku viesizrādes.
Tāpat kompānijas "The Walt Disney Company", "Sony" un "Warner Bros." atteicās no filmu demonstrēšanas Krievijā notikumu dēļ Ukrainā. Krievu boikotēšanai pievienojās Starptautiskais kinofestivāls Kannās, FIFA un UEFA un Starptautiskā Olimpiskā komiteja
Itāļu žurnālists un rakstnieks, Eiropas Parlamenta deputāts Džuljeto Kjeza - Sputnik Latvija, 1920, 01.03.2022
Pasaulē
EP deputāts no Itālijas pirms 7 gadiem prognozēja Rietumu un KF konfliktu Ukrainas dēļ
Ziņu lente
0