Video

"Ellīga zibakcija" un "akls naids": Zaharova par rusofobijas viļņiem Eiropas valstīs

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas speciālās operācijas Ukrainā dēļ daudzās Eiropas valstīs novērota krievu diskriminācija.
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova pauž cerību, ka veselīgie spēki Eiropas valstīs neļaus sēt cilvēku prātos aklu naidu.
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova aicināja "veselīgos spēkus" Eiropā nepieļaut ksenofobijas izplatīšanu.
Proti, Eiropas valstīs apgrozījumus uzņemošo rusofobiju viņa nosauca par "ellīgu zibakciju".
"Ellīga zibakcija. Ceram, ka veselīgie spēki Eiropas valstīs neļaus bezatbildīgiem politiķiem un vietējiem medijiem sēt vietējo iedzīvotāju prātos aklu naidu pret citu tautību cilvēkiem un atšķirīgiem uzskatiem. Mēs zinām, ar ko tas beidzas," teica Zaharova.
Viņa atzīmēja, ka Eiropas valstu teritorijā iznīcināti pārāk daudz pieminekļu.
"Kas ir piemineklis? Tas nāk no vārda "piemiņa". Tāpēc viņi neko neatceras. Jo sen jau vairs nelasa grāmatas," piebilda Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve, ņemot vērā Otrā pasaules kara laikā kritušajiem padomju karavīriem pieminekļu saglabāšanas problēmu Austrumeiropas valstīs.
Gribam pievērst uzmanību, ka Krievijas speciālās operācijas Ukrainā dēļ daudzās Eiropas valstīs sāk apspiest krievus. Bieži vien diskriminācijai izrādās pakļauti ne tikai pieaugušajie, bet arī bērni.
Ziņu lente
0