Pasaulē

Melu ziņas un patiesība

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasРазбитая техника ВСУ в районе Северодонецка
Разбитая техника ВСУ в районе Северодонецка - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumu mediji un sociālie tīkli aizvien biežāk izplata nepatiesas ziņas par Krievijas speciālo operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Esam nolēmuši atklāt patieso situāciju.
RĪGA, 18. marts – Sputnik. Rietumu mediji un sociālie tīkli aizvien biežāk izplata nepatiesas ziņas par Krievijas speciālo operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Sputnik apkopojis visbiežāk sastopamos nepatiesos un negodīgos apgalvojumus un atspēkot tos.
Meli: Krievijas armija nometusi milzum spēcīgu bumbu uz Mariupoles Drāmas teātra ēkas. Tajā bijuši apmēram 1000 civiliedzīvotāji. Ukraiņu ziņu kanālu versiju uzķēra un izplatījaamerikāņu mediji.
Patiesība: saskaņā ar kara korespondentu rīcībā esošajām ziņām nav notikuši nekādi uzlidojumi Mariupoles rajonam, kurā atrodas Drāmas teātris. Tā apkaimē notiek smagas ielu kaujas, tamlīdzīgi Gaisa spēku uzlidojumi un artilērijas apšaudes nav iespējamas, neriskējot ar triecienu pa savējiem.
Iepriekš Telegram kanāli ziņoja, ka nacionālistu bataljons "Azov" gatavo provokāciju teātra ēkā. Sagūstītais "Azov" kaujinieks pastāstīja, ka ukraiņu kaujinieku štābs iekārtots Drāmas teātra pagrabā, bet zālē sadzīti civiliedzīvotāji, ko apsargā 12 "azovieši". Cilvēkus plānoja uzspridzināt, parādīt ainu Rietumu medijiem un apsūdzēt Krieviju par uzlidojumu. Informāciju par to, ka "Azov" štābs izvācies no teātra, apstiprināja aculiecinieki.
Acīmredzot tā jau ir otrā "azoviešu" drausmīgā provokācija Mariupolē – pirmā bija dzemdību namā.
Пожилая женщина плачет около жилого дома в Киевском районе Донецка, разрушенном в результате обстрела - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2022
Viedoklis
Viedoklis no Kijevas: Ukrainai patiešām vajadzīga denacifikācija
Meli: Krievijas armija nespēj nosargāt Donbasu.
Patiesība: 8 gadus ilgajās Donbasa apšaudēs UBS un nacistu bataljoni nocietinājušies un aizsargājas, pateicoties "dzīvā vairoga" taktikai. Militāro tehniku izvieto pie dzīvojamajām ēkām, izvirza triecieniem, bet pēc tam atkal slēpj zem civiliedzīvotāju logiem.
Tas beigsies, kad UBS pozīcijas izdosies ielenkt.
Meli: Krievija neļauj civiliedzīvotājiem iziet pa humanitārajiem koridoriem.
Patiesība: Krievija vēlas, lai civiliedzīvotāji pagaidām aizietu no pilsētām – tad būs iespējams pabeigt operāciju. Jo lielāks skaits cilvēku ir UBS ķīlniekos, jo ilgāk viņiem izdodas aizsargāties.
Председатель комитета Совета Федерации РФ по международным делам Константин Косачев - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2022
Pasaulē
Krievijas politiķis: ASV gatavo valsts apvērsumu Luganskā un Doņeckā
Meli: Triecieni pa kara lidostām Ivanofrankovskā un Luckā nebija jēgas – tie jau bija apšaudīti.
Patiesība: Triecieni pa šīm lidostām notika militārās operācijas sākumā, dispečeru torņus un nosēšanās joslu iespējams ātri atjaunot. Tās ir tālu no frontes līnijas un, domājams, tajās dislocējās Ukrainas GKS atlikušās lidmašīnas un helikopteri. Turp varēja nonākt bruņojums un munīcija.
Noslēgumā. Ukrainas teritorija ir liela, UBS saņēmuši papilnam Rietumu bruņojuma, to vēl aizvien piegādā. Nekas tamlīdzīgs nav bijis kopš Korejas kara laikiem (1950.-1953.). Darbs ir smags, tomēr viss norit pēc plāna.
Помощник президента России Владимир Мединский отвечает на вопросы журналистов после завершения российско-украинских переговоров, 28 февраля 2022 года - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2022
Krievijā
Kijeva ierosina valsts demilitarizāciju pēc Austrijas vai Zviedrijas parauga
Ziņu lente
0