Pasaulē

Krievijas politiķis: ASV gatavo valsts apvērsumu Luganskā un Doņeckā

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasПредседатель комитета Совета Федерации РФ по международным делам Константин Косачев
Председатель комитета Совета Федерации РФ по международным делам Константин Косачев - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas padomes loceklis konstatēja, ka ASV lēmums svītrot no sankciju saraksta Luganskas un Doņeckas Tautas republikas liecina par valsts apvērsuma gatavošanu.
RĪGA, 17. marts – Sputnik. Krievijas Federācijas vicespīkeris Konstantins Kosačovs konstatēja, ka ASV lēmums svītrot no sankciju saraksta Luganskas un Doņeckas Tautas republikas liecina par valsts apvērsuma gatavošanu, vēsta RIA Novosti.
Viņš atzīmēja, ka ASV valdība atļāvusi darījumus nevalstiskajām organizācijām humanitāro projektu atbalstam, kā arī demokrātijas attīstībai DTR un LTR. Kosačovs, atsaucoties uz ASV Finanšu ministriju, precizēja, ka "ASV atļaus "noteiktas darbības" ar mērķi LTR un DTR humanitārajam atbalstam, piemēram, projektus, kas attiecas uz pamatvajadzībām, izglītību un demokrātiju."
Люди на одной из улиц в Нью-Йорке после новостей о победе на выборах президента США кандидата от Демократической партии Джозефа Байдена - Sputnik Latvija, 1920, 18.09.2021
Politika
ASV izstrādājušas Eiropas vajadzībām programmu cīņai pret Krieviju
Kosačovs atgādināja, ka Vašingtona nav saskatījusi tādu vajadzību astoņus gadus, kamēr "Kijeva apšaudīja trīsarpus miljonus savu pilsoņu", kuri dzīvo Donbasā un neatbalstīja Maidana valsts apvērsumu.
"Ko nozīmē tagadējais pavērsiens? Pēkšņi pamodusies līdzcietība pret cilvēkiem? Protams, ne, gluži otrādi – Vašingtona sākusi gatavot kārtējos valsts apvērsumus, šoreiz – neatkarīgajās DTR un LTR. Citu jums domātu "humanitāro projektu" ASV nav. "Noteiktas darbības" tiek gatavotas," senators konstatēja savā kanālā Telegram.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Депутат молдавского парламента от Партии социалистов Богдан Цырдя - Sputnik Latvija, 1920, 25.12.2020
"Kā darbojās Sorosa fonds": deputāta pētījums
Ziņu lente
0