Politika

ASV prezidents nosaucis Putinu par "kara noziedznieku"

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Джо Байден во время встречи с президентом РФ Владимиром Путиным в Женеве
Президент США Джо Байден во время встречи с президентом РФ Владимиром Путиным в Женеве - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc ASV prezidenta Džo Baidena izteikumiem par Krievijas valsts vadītāju "Roskosmos" ģenerāldirektors Dmitrijs Rogozins atgādināja, kurš patiesībā pastrādājis kara noziegumus.
RĪGA, 18. marts — Sputnik. Krievijas koncerna "Roskosmos" ģenerāldirektors Dmitrijs Rogozins, atbildot uz ASV prezidenta apsūdzību Vladimiram Putinam, atgādināja, kurš patiesībā ir kara noziedznieks, stāsta RIA Novosti.
"Varbūt Baidenam vajadzētu atgādināt, kurš ir kara noziedznieks?" korporācijas vadītājs apjautājās savā kanālā Telegram, papildinot publikāciju ar video ierakstu no arhīva, kurā Baidens atzīst, ka tieši viņš ieteicis apšaudīt Belgradu 1999. gadā un nosūtīt ASV Gaisa spēku pilotus sagraut tiltus pāri Donavai.
"Sava kapa malā šim asiņainajam vecim ir jāatsauc atmiņā savas ļaundarības, tūkstošiem mierīgo iedzīvotāju, ko viņš nogalinājis," piebilda Rogozins.
Iepriekš Džo Baidens sarunā ar žurnālisti, lūgts paust domas par Putinu, paziņoja, ka "viņš ir kara noziedznieks".
NATO bombardēsānas sekas Serbijā 1999. gadā - Sputnik Latvija, 1920, 24.02.2022
Viedoklis
NATO "netīrā" pagātne draud ar katastrofu visai Eiropai
Kremlis atbildēja, ka uzskata par nepieļaujamu un nepiedodamu tamlīdzīgu frāzi no valsts vadītāja puses, kuras bumbas aiznesušas simtiem tūkstošu cilvēku dzīvības visā pasaulē.
1999. gadā albāņu separātistu no Kosovas Atbrīvošanās armijas bruņotā konfrontācija ar Serbijas armiju un policiju noveda līdz NATO spēku uzlidojumiem Dienvidslāvijai.
Rietumvalstis sāka militāru operāciju bez ANO Drošības padomes mandāta, apgalvojot, ka Dienvidslavijas varasiestādes esot sākušas etnisko tīrīšanu Kosovas autonomijā. Aviācijas triecieni turpinājās no 1999. gada 24. marta līdz 10. jūnijam un aiznesa vairāk nekā 2,5 tūkstošu cilvēku bojāejas. Viņu starpā miruši 87 bērni. Valstij nodarītie zaudējumi tiek vērtēti 100 miljardu dolāru apmērā.
Флаг НАТО - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2018
Viedoklis
ASV un NATO neprāts novedis pasauli uz kara sliekšņa
Ziņu lente
0