Viedoklis

Karsti krievu "sveicieni" amerikāņu algotņiem Javorovskas poligonā

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasВоенная техника ВСУ с простреленным лобовым стеклом
Военная техника ВСУ с простреленным лобовым стеклом - Sputnik Latvija, 1920, 15.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas masveida raķešu apšaude Pentagona un NATO galvenajā bāzē Ukrainā – pēdējais brīdinājums Rietumu "partneriem", kuri mēģina slepus tieši iesaistīties bruņotā konfliktā ar Krieviju Ukrainas teritorijā.
13. marta rītā ar masveida raķešu triecienu no zemes virsas faktiski noslaucīta Pentagona un NATO galvenā bāze Ukrainas teritorijā, Ļvovas apgabalā, netālu no Stariču ciema. Javorovskas poligonā likvidēti līdz 180 ārvalstu algotņi, NATO un ukraiņu militārie instruktori, mācību un militārās integrācijas centrs ārzemniekiem pirms došanās uz karadarbības rajoniem, kā arī rietumvalstu piegādāto ieroču noliktavas, stāsta militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Dienu iepriekš Čerņigovā likvidēta ārvalstu kaujinieku bāze viesnīcas "Ukraina" ēkā. Notikumi nav nejauši.
Polijas GKS iznīcinātājs F-16C block 52 - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Viedoklis
Neviens negrib lidot. ASV un Polija sastrīdējušās par Ukrainai domātām lidmašīnām
Kopš 24. februāra Maskava jau vairākkārt brīdinājusi Vašingtonu un Briseli: reakcija pēc iejaukšanās Krievijas specoperācijā Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai būs skarba. Taču ASV un NATO turpināja "aizsardzības" bruņojuma piegādes Kijevas režīmam, formēja ārvalstu algotņu vienības. Rezultāts ir likumsakarīgs – Rietumu speciālisti un bruņojums Ukrainas teritorijā kļuvuši par likumīgiem un prioritāriem mērķiem Krievijas armijas raķešu uzbrukumiem un uzlidojumiem.
Javorovskas poligons un mācību centrs amerikāņiem un to sabiedrotajiem – ASV lielās armijas bāzes "Rammstein" analogs Ukrainā. Stariču ciema apkaimē "partneri" iekārtojās vairāk nekā 25 gadus, jau no 90. gadu vidus. Šeit ukraiņu vienības gatavoja sadarbībai ar NATO spēkiem Irākā, Afganistānā un citos karstajos punktos. Šurp atveda pirmos "Javelin" un "Stinger".
Likvidētajos objektos agrāk ar NATO piekrišanu notika nodarbības ar privāto militāro kompāniju (PMK) algotņiem, kuri ieradās Ukrainā, lai karotu ar Krieviju. Tagad Javorovskas mācību centra poligoni un metodiskā bāze ir nolīdzināti ar zemi, instruktori likvidēti, tūkstošiem ārvalstu algotņu vairs nav neaizvietojama pulcēšanās un bruņošanās punkta.
Krievijas AM sola prioritārā kārtībā likvidēt algotņus no PMK, un aizvien intensīvāk "strādā" ar militārajiem objektiem Ukrainas rietumos - 11. martā ar liela darbības rādiusa precīzajiem šāviņiem likvidētas UBS aviobāzes un citi objekti pie Luckas un Ivanofrankovskas, netālu no Polijas un Slovākijas robežām.
Pie valdības nama Doņeckas centrā notriekta raķete Tochka U - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Ukraina izmantojusi aizliegtu bruņojumu Doņeckas apšaudei. Gājuši bojā civiliedzīvotāji
Likumsakarīgs izskatās Kijevas režīma un NATO lēmums pielikt punktu "Ārzemnieku leģiona" projektam. Misija nav izpildāma, starp dzīvajiem palikušie algotņi pērk biļetes mājupceļam no Polijas, NATO valstis piebremzējušas "brīvprātīgo" vervēšanu karam ar Krieviju.

Rūgtas zāles

Saskaņā ar Ukrainas datiem, 13. martā Javorovskas poligonā nonāca apmēram 30 Krievijas raķetes. Iespējams, bailēm acis ir lielas, bet video un fotogrāfijas no trieciena vietas objektīvi liecina par vairākiem trieciena punktiem un milzu bojājumiem tā saucamajā Starptautiskajā miernešu un drošības centrā.
Izdevums "The New York Times" publicēti trieciena kadri un sekas notikumu vietā. Pie tam NYT korespondents Deivids Filipss paziņoja, ka trieciena brīdī Javorovskas poligonā bijuši amerikāņu algotņi. Izdzīvojušais ASV armijas speciālo uzdevumu vienības kareivis Nolans Petersons apstiprināja, ka gājuši bojā desmitiem amerikāņu – no 200 "brīvprātīgajiem", kuri ieradušies karot par Kijevas režīmu, starp dzīvajiem palikuši 30. Daudzi cietušie ir kritiskā stāvoklī.
Zināms, ka gājis bojā viens no franču "brīvprātīgajiem" un vairāki ievainotie. Ugo Pelegrīni, kas organizē franču algotņu sūtīšanu uz Ukrainu, paziņoja, ka vervēšana "Ārzemnieku leģionā" ir apturēta.
Biolaboratorija  - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Viedoklis
Amerikāņu kareivji izmantoja ukraiņus bioieroču pārbaudei. Krievija bija nākamā
Ukrainas projekts Rietumos vēl nav slēgts, taču "brīvprātīgo" aktivitāte strauji samazinājusies – otro dzīvi par naudu nenopirksi. Krievija ļoti apņēmīgi nodemonstrēja – tai ir iespējas efektīvi likvidēt algotņus Ukrainā no Ziemeļatlantijas alianses, un tā ir gatava rīkoties.
Ukrainas aizsardzības ministrs Aleksejs Rezņikovs atkal aicināja NATO "slēgt debesis", jo Javorovskas poligonā Krievija esot "uzbrukusi visai pasaulei". Ukrainas prezidenta ofisa vadītājs Andrejs Jermaks ieteica ASV Valsts departamentam izvietot armijas bāzes Ukrainas Rietumos pēc Sīrijas parauga, lai izvairītos no Krievijas tālākajiem triecieniem.
Taču Vašingtona teju vai ik dienas apliecina, ka nevēlas sūtīt amerikāņu kontingentu uz Ukrainu. Pentagona oficiālais pārstāvis Džons Kirbijs 13. martā paziņoja, ka amerikāņu kara instruktori pirms divām nedēļām pameta UBS treniņu centru pie Ļvovas.
ASV prezidenta palīgs nacionālās drošības jautājumos Džeiks Sallivans paziņoja, ka amerikāņu kareivji nepiedalās operācijās Ukrainā, un Baltais nams nevēlas nevienu sūtīt uz šo valsti. Pentagons noliedz pat savu trīsdesmit biolaboratoriju darbu Ukrainā, kas pierādīts dokumentāli. ASV ir ekonomiski ieinteresētas, lai konflikts Ukrainā turpinātos bezgalīgi, tomēr par visiem kara noziegumiem maksāt vajadzēs vienīgi Kijevas režīmam.
DTR miliči  - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2022
Latvijā
Tikai melīgi mediji to dēvē par iebrukumu – arī Latvijā ir citāds viedoklis
Eiropas Padomes priekšsēdētājs Šarls Mišels intervijā avīzei "El Pais" secināja: "NATO iesaistīšanās konfliktā ap Ukrainu var izraisīt Trešo pasaules karu."
Ukrainas demilitarizācijas un denacifikācijas smalkā operācija norit plānveidīgi un nenovēršami – Krievijas spēki metodiski samaļ UBS un nacionālistu bataljonu vienības un nocietinājumus. Amerikāņu izlūkdienests brīdina Ukrainas Ģenerālštābu par nepieciešamību steigšus pastiprināt UBS "austrumu frontē", lai nepieļautu Donbasa republiku un Krievijas spēku operatīvo ielenkumu, taču spēku pastiprinājumam nav. Iepriekš UBS Ģenerālštābs jau paziņoja "virskomiķim", ka valsts dienvidaustrumos zaudēti 70% smagās kara tehnikas.
UBS un nacionālistu bataljonu pretestības perēkļi tiek saglabāti vienīgi ar teroristiskām metodēm – mierīgie civiliedzīvotāji tiek izmantoti kā "dzīvais vairogs". Un šo zemisko procesu vada Ukrainas prezidenta ofiss.
Arī Doņeckas apšaude 14. martā ar kompleksa "Tochka U" kasešu lādiņu atgādina nacionālistisko vienību (no Krasnoarmeiskas) stilu. Pēc tam, kad Ukrainas raķete tika palaista pret civiliedzīvotājiem Doņeckā, Krievijas Izmeklēšanas komiteja ierosināja krimināllietu par aizliegtām kara metodēm.
Viņus gaida neizbēgama nāve: militārais eksperts par algotņu likteni Ukrainā - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2022
Video
Viņus gaida neizbēgama nāve: militārais eksperts par algotņu likteni Ukrainā
Speciālās militārās operācijas 18. dienas nogalē Krievijas BS kontrolē trešo daļu Ukrainas teritorijas un turpina uzbrukumu. No ierindas izsisti 3920 Ukrainas militārās infrastruktūras objekti. Likvidēti 143 bezpilota lidaparāti, 1267 tanki un citas bruņumašīnas, 124 raķešu zalves uguns sistēmas, 457 lielgabali un mīnmetēji, 1028 militārās autotehnikas vienības. Krievijas operācijas turpinās dienām un naktīm.
Rietumu palaistās melu ziņu plūsmas fonā Kremlis 14. martā vēlreiz oficiāli apstiprināja, ka visi plāni Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai tiks īstenoti pilnā apjomā.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
Ziņu lente
0