Viedoklis

Vācijas ekonomikas ministrs: vācieši, izslēdziet gaismu, kaitējiet Putinam!

© Pixabay / Free-PhotosЛампочка
Лампочка - Sputnik Latvija, 1920, 12.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas ekonomikas ministrs Roberts Habeks ir pārliecināts: ja visi vācieši sāks taupīt elektrību, tiks nodarīts personisks kaitējums Putinam.
Sankciju sekas ir jūtamas. Nē, ne jau tikai Krievijas ekonomikā, kas saņēmusi visnotaļ sāpīgus triecienus. Radio Sputnik autors Aleksejs Krasiļņikovs atgādināja, ka par sankcijām sūkstīties sācis arī Vācijas vicekanclers, ekonomikas ministrs Roberts Habeks.
Vācija ir teju vai vienīgā valsts Eiropā, kurā dažs labs politiķis var reizumis ieslēgt galvu un padomāt par sekām, vai pat izanalizēt, kā dzīvot tālāk.
Krievijas vicepremjers Aleksandrs Novaks - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2022
Krievijā
Novaks: Krievija var apturēt "Ziemeļu straumi", bet nafta maksās 300 dolārus par barelu
Habeks apstiprināja vietējo iedzīvotāju bažas – smagāko triecienu Vācija saņems enerģētikas nozarē. Viņš vēlreiz atkārtoja tēzes par nepieciešamību mazināt atkarību no "fosilās" enerģētikas. Gāze taču atkal pārspēj visus rekordus, un Ekonomikas ministrija atkal apņemas organizēt importa aizvietošanu vācu stilā.
Vēl pavisam nesen vīdēja plāni žigli būvēt sadales centrus sašķidrinātās gāzes pieņemšanai. Taču rodas iespaids, ka Habeks vēl nav gluži iejuties jaunajā darba vietā. Galu galā, viņš taču sēdies ministra krēslā vien decembrī, līdz tam divdesmit gadus tukši runāja "zaļo" partijas vārdā. Varbūt viņam neviens vēl nav parādījis Excel tabuliņu ar datiem par gāzes apjomiem, kas vajadzīgi Vācijai, un apjomiem, kādus nāksies kompensēt.
Toties Habeka "zaļās" saknes nekur nav pazudušas. Viņam šķiet: ja visi vācieši sāks taupīt elektrību, izdosies nodarīt personīgu kaitējumu Putinam. Agrāk tā tika organizēta "Zemes stunda".
No otras puses, kā uztvert tādus izteikumus? Panika? Vai pārlieka piesardzība? Tas pats Habeks iepriekš brīdināja, ka nevajagot ieviest sankcijas, kas kaitēs pašiem. Iespējams, ASV tā vēl spēj rīkoties, bet Vācijas jaunā valdība – vēl ne.
Eksperts: trīs tūkstoši dolāru par gāzi eiropiešiem šķitīs piemērota cena - Sputnik Latvija, 1920, 05.03.2022
Video
Eksperts: trīs tūkstoši dolāru par gāzi eiropiešiem šķitīs piemērota cena
Ziņu lente
0