Pasaulē

ASV prognozē "milzīgus zaudējumu" Krievijai naidīgās politikas dēļ

© Unsplash / Khamkéo VilaysingАвтозаправочная станция
Автозаправочная станция - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu izdevums kontatēja, ka ASV atteikšanās no Krievijas naftas importa draud ar milzīgiem finansiālajiem zaudējumiem.
RĪGA, 11. marts — Sputnik. ASV atteikšanās no Kkrievijas naftas draud ar lieliem finansiālajiem zaudējumiem, raksta izdevums Hill.
Iepriekš ASV prezidents Džo Baidens paziņoja, ka Vašingtona aizliegs energonesēju importu no Krievijas, ņemot vērā situāciju Ukrainā. Pie tam valsts vadītājs atzina, ka tamlīdzīgu sankciju rezultātā turpināsies degvielas cenu pieaugums degvielas uzpildes stacijās valstī – kopš Krievijas operācijas sākuma Ukrainā cenu pieaugums jau sasniedzis 75 centus par galonu.
"ASV droši vien izdosies kaut kā pārdzīvot Krievijas naftas un gazes importa pārtraukumu, tomēr tas gandrīz noteikti novedīs pie milzīgiem finansiālajiem zaudējumiem," izdevuma teikto citē RIA Novosti.
Avīze precizēja: Krievijas energoresursi sastādīja vairāk nekā 8% no visa jēlnaftas un naftas produktu importa ASV, un atteikšanās no tiem liks būtiski pieaugt cenām, vismaz līdz brīdim, kamēr no kaut kurienes parādīsies citas energonesēju piegādes.
ASV prezidents Džo Baidens - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2022
Pasaulē
ASV aizliedz Krievijas energoresursu importu
Raksta autors, atsaucoties uz "JPMorgan" pārskatu, atzīmēja, ka OPEC dalībvalstis varētu pieņemt lēmumu par naftas ieguves apjomu palielināšanu un eksportu uz ASV, taču pagaidām nav novērojams, ka viņi būtu gatavi aizvietot Krievijas piegādes uz Ameriku.
Energoresursu piegādātāji no Tuvajiem Austrumiem nepūlas palīdzēt Vašingtonai tikt galā ar sekām, ko nes pret Krieviju vērstās sankcijas, sarunā ar izdvumu konstatēja Valsts politikas institūta "Payne Institute" direktors Morgans Bazilians.
"Kā noprotu, Baidena komanda jau zvana Saūda Arābijai, AAE un citām valstīm. Taču amerikāņu rīcībā esošie diplomātijas instrumenti šo valstu ietekmei ir ierobežoti, un tās neizrāda nekādu lielu vēlēšanos pakļauties Baidena un ASV spiedienam," konstatēja Bazilians.
Krievijas vicepremjers Aleksandrs Novaks - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2022
Krievijā
Novaks: Krievija var apturēt "Ziemeļu straumi", bet nafta maksās 300 dolārus par barelu
Izdevums atgādināja, ka Baidena administrācijas attiecības ar Rijādu kļuva vēsākas pēc demokrātu reakcijas uz žurnālista Džamala Hašodži nāvi, bet Saūda Arābijas troņprincis Muhameds ben Salmans nesen paziņoja, ka "viņu neuztrauc, ko par viņu domā Baltā nama saimnieks".
Bazilians uzskata: būtu kļūdaini domāt, ka Vašingtonas atteikšanās no Krievijas naftas var nodrošināt ASV "enerģētisko neatkarību".
Iepriekš Krievijas vicepremjers Aleksandrs Novaks uzsvēra: atteikšanās no Krievijas naftas radīs katastrofālas sekas pasaules tirgū un cenu lēcienu līdz 300 dolāriem par barelu.
Eksperts: trīs tūkstoši dolāru par gāzi eiropiešiem šķitīs piemērota cena - Sputnik Latvija, 1920, 05.03.2022
Video
Eksperts: trīs tūkstoši dolāru par gāzi eiropiešiem šķitīs piemērota cena
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Rakstu pilnā apjomā pārtulkojis un pārpublicējis portāls InoSMI.
Ziņu lente
0