Pasaulē

Goldmoney Holding: ES sankcijas nekaitēs Krievijai

© Sputnik / Владимир Сергеев / Pāriet pie mediju bankasФлаги России и ЕС
Флаги России и ЕС - Sputnik Latvija, 1920, 09.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienības sankcijas pret Krieviju var veicināt eiro sistēmas kritumu
RĪGA, 9. marts - Sputnik. Rietumu valstis ievieš sankcijas pret Krieviju, kļūdaini uzskatot to par ekonomiski vāju, teikts izdevuma Deutsche Wirtschafts Nachrichten rakstā ar atsauci uz uzņēmuma Goldmoney Holding analītiķi.
"Krievijas ekonomika ir relatīvi veselīgā un stabilā stāvoklī. Ienākuma nodoklis ir 13%, biznesa regulēšana ir neliela, valsts sektora parāds nesasniedz 20%," norāda Goldmoney Holding eksperts.
Speciālists atgādināja, ka jau 2014. gadā Krievija diversificējusi savas finanšu rezerves, samazinot to apjomu dolāros un palielinot daļas eiro, juaņās un zeltā.
Pēc astoņiem gadiem zelta vērtība dolāros un eiro pieauga par 60% un 73% attiecīgi, kas, pēc analītiķa domām, demonstrē Krievijas Centrālās bankas lēmumu efektivitāti.
ASV prezidents Džo Baidens - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2022
Pasaulē
ASV aizliedz Krievijas energoresursu importu
Viņš ir pārliecināts, ka pret valsti ieviestās sankcijas varētu radīt pretēju efektu, veicinot eiro sistēmas krišanu, turklāt Krievijas aktīvu iesaldēšana var negatīvi ietekmēt Eiropas bankas.
"Ja gāzes un naftas cena turpinās pieaugt, eirozonas centrālo banku sistēmai, iespējams, būs jāglābj Eiropas bankas," pieļauj eksperts.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Pēc speciālās operācijas sākuma Ukrainā rietumvalstis vērsušas pret Krieviju jaunas sankcijas. Piemēram, ES aizliegusi ar Centrālās bankas rezervēm un aktīvu pārvaldi saistītas operācijas. Ierobežojumi vērsti pret vairākām lielām Krievijas bankām, ieskaitot "Sberbank" un "VTB". Vairākām valsts kompānijām apgrūtinātas ārvalstu kapitāla piesaistīšanas iespējas. Vācija apturējusi gāzesvada "Ziemeļu straume 2" sertifikāciju.
Krievijas rublis - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2022
Krievijā
Krievija apstiprinājusi nedraudzīgo valstu sarakstu. Latvija ir to starpā
Tāpat ES aizliegusi jebkādām Krievijas lidmašīnām piezemēties, pacelties vai šķērsot ES teritoriju, savām kompānijām – piegādāt Krievijai gaisa kuģus un to rezerves daļas.
Maskava informēja, ka savlaicīgi sagatavots plāns darbam jauna sankciju viļņa apstākļos, valsts sniegs jebkādu nepieciešamo pabalstu uzņēmējiem, kas saskārušies ar ierobežojumiem, nodrošinot ekonomikas netraucētu darbu.
Ziņu lente
0