Krievijā

Krievija apstiprinājusi nedraudzīgo valstu sarakstu. Latvija ir to starpā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas rublis
Krievijas rublis - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijai nedraudzīgo valstu un teritoriju saraksts sagatavots saskaņā ar prezidenta dekrētu "Par pagaidu kārtību saistību izpildei ārvalstu kreditoru priekšā". Ko tas nozīmē?
RĪGA, 8. marts – Sputnik. Krievijas valdība apstiprināja valstu un teritoriju sarakstu, kas veic nedraudzīgus pasākumus pret Krieviju. Par to vēsta dokumentā, kas publicēts Krievijas valdības vietnē.
Šajā sarakstā iekļauta Austrālija, Albānija, Andora, ASV, Gibraltāra, Eiropas Savienības dalībvalstis, Islande, Japāna, Jaunzēlande, Kanāda, Korejas Republika, Lielbritānija, ieskaitot Džersiju, Angilju, Britu Virdžīnu salas, Lihtenšteina, Melnkalne, Mikronēzija, Monako, Norvēģija, Sanmarīno, Singapūra, Šveice, Taivāna, Ukraina, Ziemeļmaķedonija.
Pats par sevi saprotams, ka arī Latvija ir starp citām Eiropas Savienības valstīm.
Ziņots, ka saraksts sagatavots valsts prezidenta dekrētu no 2022. gada 5. marta "Par pagaidu kārtību saistību izpildei ārvalstu kreditoru priekšā".

Visi norēķini – rubļos

Tas nozīmē, ka "Krievijas pilsoņi un uzņēmumi, pati valsts, tās reģioni un pašvaldības, kam ir valūtas saistības ārvalstu kreditoriem no nedraudzīgo valstu saraksta, varēs tās segt rubļos", vēsta dokuments, kas publicēts valdības vietnē.
KF valdība paskaidroja, ka šiem nolūkiem parādnieks var palūgt Krievijas banku noformēt speciālu rubļu kontu "C" ārvalstu kreditora vārdā un pārskaitīt tajā maksājumus rubļu ekvivalentā saskaņā ar Centrālās Bankas kursu maksājuma dienā.
Atzīmēts, ka jaunā pagaidu kārtība attiecas uz maksājumiem, kas pārsniedz 10 miljonus rubļu mēnesī (vai tādu pašu summu valūtas ekvivalentā).
Tā ir viena no Krievijas atbildēm uz jaunajām pret valsti vērstajām sankcijām, - ierobežojumi skāruši vairākas lielas bankas.
Tukšs naudas maks - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2022
Latvijā
Cik maksā solidaritāte? Sankciju sekas Latvijas ekonomikai
Atgādināsim, ka ES, ASV, Kanāda un virkne citu valstu slēgušas savu gaisa telpu lidmašīnām no Krievijas. Vairākiem valsts uzņēmumiem apgrūtinātas iespējas piesaistīt ārvalstu kapitālu. Ierobežotas mūsdienīgas produkcijas piegādes uz Krieviju.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud.
Ziņu lente
0