Pasaulē

ES neiepriecina perspektīva veikt norēķinus rubļos

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasДенежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Latvija, 1920, 09.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija publicējusi nedraudzīgu valstu sarakstu, kuru vidū ir arī Eiropas Savienības dalībvalstis. Saskaņā ar Krievijas Federācijas prezidenta dekrētu Krievijas pārstāvji, kuriem ir saistības pret šajā sarakstā iekļuvušajām valstīm, varēs norēķināties par tām rubļos.
RĪGA, 9. marts - Sputnik. Eiropas Savienībai nez kāpēc nepatika tās dalībvalstu iekļaušana Krievijai nedraudzīgo valstu sarakstā. Lai gan, šķiet, šāds atbildes pasākums pilnā apmērā atbilst pašreizējai situācijai un Eiropas Savienības attieksmei pret Krieviju.
Tomēr, saskaņā ar Eiropas Komisijas pārstāvja sakariem ar presi Petera Stano paziņojumu RIA Novosti, Eiropas Savienībā nosoda nedraudzīgo valstu saraksta publikāciju Krievijā.
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан во время совместной с президентом РФ Владимиром Путиным пресс-конференции по итогам встречи - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2022
Pasaulē
"Tas sagraus ekonomiku": Ungārijas premjers pastāstīja par ES bažām
Nedraudzīgo valstu saraksts tika sagatavots 2022. gada 5. marta Valsts prezidenta dekrēta ietvaros "Par saistību izpildes pagaidu kārtību pret dažiem ārvalstu kreditoriem".
Tas nozīmē, ka "Krievijas pilsoņi un uzņēmumi, pati valsts, tās reģioni un pašvaldības, kam ir valūtas saistības pret ārvalstu kreditoriem no nedraudzīgu valstu saraksta, varēs norēķināties par tām rubļos."
Lai samaksātu ar rubļiem, parādniekam jāprasa Krievijas bankai atklāt speciālo "C" rubļu kontu ārvalsts kreditora vārdā un jāpārskaita uz to nauda rubļos pēc Centrālās bankas noteiktā attiecīgās valūtas kursa maksājuma veikšanas dienā.
Jaunā pagaidu kārtība attiecas uz izmaksām, kas pārsniedz 10 miljonus rubļu mēnesī (vai līdzvērtīgu summu attiecīgajā valūtā).
Iepriekš ES avots informēja RIA Novosti, ka Savienībā pēta šī lēmuma sekas.
Ziņu lente
0