Pasaulē

"Tas sagraus ekonomiku": Ungārijas premjers pastāstīja par ES bažām

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПремьер-министр Венгрии Виктор Орбан во время совместной с президентом РФ Владимиром Путиным пресс-конференции по итогам встречи
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан во время совместной с президентом РФ Владимиром Путиным пресс-конференции по итогам встречи - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ungārijas valdības vadītājs Viktors Orbāns pastāstīja, kā ietekmēs Eiropu energoresursu importa samazināšana, kā arī paudis savu redzējumu par speciālo operāciju uzsākšanu Ukrainā.
RĪGA, 4. marts — Sputnik. NATO neatvairāmi paplašinās uz austrumiem, Krievijai netika nodrošinātas nepieciešamās drošības garantijas, kas arī kļuva par iemeslu Ukrainas demilitarizācijas speciālās kara operācijas uzsākšanai, paziņojis Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns intervijā izdevumam "Mandiner". Intervijas tulkojumu publicēja RIA Novosti.
"Mēs atrodamies lielo ģeopolitisko spēlētāju krustugunī, NATO neatvairāmi paplašinās uz austrumiem, un tas arvien mazāk patīk Krievijai. Krievi izvirzīja divas prasības: Ukrainai jāpasludina par savu neitralitāti, un Ukrainu nedrīkst uzņemt NATO. Krievi nav saņēmuši šīs drošības garantijas," sacīja Orbāns, piebilstot, ka Maskavai nācās panākt šīs garantijas, veicot speciālo operāciju.
Tukšs naudas maks - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2022
Latvijā
Cik maksā solidaritāte? Sankciju sekas Latvijas ekonomikai
Ungārijas valdības vadītājs tāpat paziņoja, ka drošības ziņās Eiropai nevajadzētu paļauties vienīgi uz ASV, nepieciešami pašu spēki, tostarp runa par militāro rūpniecību.
"Jāgroza Eiropas militārā un drošības politika. Eiropai nepieciešami pašu spēki, nopietna militārā rūpniecība. Mēs nevaram paļauties tikai uz amerikāņiem.
"Ungārijas drošība mums ir pirmajā vietā, un mums labi zināms, ka tikai stipra armija var garantēt ungāru drošību migrācijas, epidēmiju un kara laikā," sacīja Orbāns.
Tāpat viņš informēja, ka Eiropas sankcijas neietekmēs Ungārijas un Krievijas sadarbību, kas skar atomelektrostacijas "Pakš" būvniecības projektu. "Ja mēs atteiktos no sadarbības ar krieviem enerģētikas jomā, visu ungāru ģimeņu komunālie izdevumi trīskāršotos vienā mēnesī," stāsta valdības vadītājs.
ASV prezidents Džo Baidens - Sputnik Latvija, 1920, 27.02.2022
Pasaulē
WSJ lasītāji uzskata, ka ASV jaunās sankcijas pret Krieviju apdraud dolāru
Tāpat viņš paziņoja, ka ES līderi nevēlas ieviest sankcijas pret Krievijas enerģētikas sektoru, "jo tas sagrautu Eiropas ekonomiku".
24. februārī agri no rīta Krievija sāka kara operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu.
Krievijas prezidents uzsvēra, ka atbildība par asinsizliešanu gulsies uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas. Viņš aicināja Ukrainas kareivjus nepildīt varasvīru noziedzīgās pavēles, nolikt ieročus un doties mājup.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 25.02.2022
Viedoklis
Eiropa atzina, ka nevar iztikt bez Krievijas gāzes
Ziņu lente
0