Latvijā

Imigrācijas likuma grozījumi ir gatavi: ko var deportēt no Latvijas

CC0 / pxhere / Bagāža
Bagāža - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Raivja Dzintara vadītie nacionālisti mēģināja ieviest Imigrācijas likuma grozījumus.
RĪGA, 8. marts — Sputnik. Partijas "TB-Visu Latvijai" parlamenta frakcijas grozījumi paredzēja dāvāt Iekšlietu ministrijas ierēdņiem tiesības organizēt kaut kādu auditu – pārbaudīt visus Krievijas pilsoņus, kuri dzīvo Latvijā ar pagaidu vai pastāvīgo uzturēšanās atļauju. Pēc tādas pārbaudes tūkstošiem cilvēku varētu vienkārši izraidīt no valsts, stāsta Bb.lv.
Autobrauciens Krievijas karavīru Donbasā atbalstam - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2022
Latvijā
Latvijas Valsts policija uzskata par aizdomīgiem burtus "Z" un "V"
Sapratuši, ka tāds brāķēts likumprojekts ir lemts sakāvei, deputāti no "TB-Visu Latvijai" paši to svītroja no Saeimas plenārsēdes dienaskārtības.
Tomēr jautājums par atsevišķu uzturēšanās atļauju īpašnieku likteni nebūt nav pazudis no politiskās skatuves – jau aizvadītās nedēļas nogalē valdošā koalīcija piekrita dot "zaļo gaismu" alternatīviem ierosinājumiem Imigrācijas likuma grozījumiem, ko sagatavojis Saeimas deputāts Andrejs Judins no "Jaunās Vienotības".
Deputāta Judina grozījumi, ko parakstījuši kolēģi no citām valdošajām partijām, dāvā tiesības kompetentām iestādēm anulēt pagaidu un pat pastāvīgās uzturēšanās atļaujas ārvalstu pilsoņiem, kuri tiek turēti aizdomās par publisku kara slavināšanu, mēģinājumiem attaisnot karu vai noliegt vai attaisnot noziegumus pret cilvēci, kara noziegumus.
Панорама Риги - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2022
Viedoklis
Vai Baltijā patiešām domā par krievvalodīgo tiesībām?
Tāpat būs iespējams anulēt uzturēšanās atļaujas, tātad – izraidīt no valsts ārvalstu pilsoņus, kuri, saskaņā ar kompetentu iestāžu slēdzienu, kaitējuši valsts un sabiedrības drošībai.
Taisnības labad jāpiebilst, ka pašreizējie normatīvie akti tāpat atļauj izraidīt ārvalsts pilsoni no valsts, ja viņa darbība kaitē valsts drošībai. Likumsargājošās iestādes šo nostādni pielietoja arī praksē, lai arī ne īpaši bieži.
Ziņu lente
0