Viedoklis

Vai Baltijā patiešām domā par krievvalodīgo tiesībām?

© Sputnik / Дмитрий КоробейниковПанорама Риги
Панорама Риги - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kas noticis? Kā nācies, ka Latvijas augstākās amatpersonas paudušas atbalstu krievvalodīgajiem iedzīvotājiem? Izrādās, traģēdija Ukrainā.
Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš vērsies pie saviem līdzpilsoņiem ar lūgumu demonstrēt Latvijas valsts demokrātiskos principus un nesaistīt "uzbrukumu Latvijas suverenitātei" ar krievvalodīgo Latvijas iedzīvotāju un vienkāršo Krievijas pilsoņu darbību. Nesen ar līdzīgu ierosinājumu klajā nāca arī Viļņas mērs Remiģijs Šimašis. Radās pat neliela cerība, ka vismaz tā attieksme pret krievvalodīgajiem iedzīvotājiem mainīsies, raksta radio Sputnik autors Aleksejs Krasiļņikovs.
Protams, attieksme pret viņiem vairākās valstīs ir pasliktinājusies. Incidents ar talantīgo diriģentu Valēriju Gergijevu, kam "tika dots laiks līdz pirmdienai", lai paustu viedokli par Krievijas vadības darbībām, citādi – viss... Galu galā Gergijevs jau padzīts no Minhenes operas. Pazīstami hokeja funkcionāri un NHL veterāni aicina padzīt krievu sportistus no Nacionālās hokeja līgas. Krievijas vēstniecība Lielbritānijā fiksējusi lielu skaitu sūdzību par diskrimināciju un huligāniskus izlēcienu pret Lielbritānijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem.
Bieži vien ar ņirgāšanos saskaras pat nepilngadīgie, piemēram, skolās. Un tas viss notiek varasiestāžu dziļas vienaldzības fonā. Diemžēl valda bažas, ka iespējamas arī provokācijas. Pie tam ne tikai pret Krievijas – arī pret Baltkrievijas pilsoņiem.
UBS apšaudē bojā gājušās sievietes mirstīgās atliekas Gorlovkā - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2022
Viedoklis
Genocīds, par kuru smejas Eiropa. Noziegumam vienmēr seko sods
Ziņu lente
0