Pasaulē

Blinkens vēsta: Krievijas armija var "samalt" Ukrainas spēkus, ASV ievēros NATO 5. pantu

© AP Photo / Jose Luis MaganaASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens  - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens vizītes gaitā Viļņā paziņoja, ka Krievijas armija daudzkārt pārspēj Kijevas spēkus, taču ASV un Lietuva ir "vienotas apņēmībā nostāties Ukrainas pusē". Politiķis klāstīja, ka tiek palielināti humanitārās palīdzības apjomi Ukrainai.
RĪGA, 8. marts — Sputnik. ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens vizītes gaitā Viļņā apliecināja, ka NATO aizsargā republiku, Vašingtona pieturas pie līguma 5. panta, kas attiecas uz kolektīvo aizsardzību.
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens savu turneju pa Eiropu sāka ar Lietuvu. Pēc pārrunām ar savu kolēģi Gabrielu Landsberģi amerikāņu politiķis apliecināja, ka NATO līguma 5. pants attiecas uz Baltijas valstīm, vēsta RIA Novosti.
Francijas prezidents Emanuels Makrons - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2022
Politika
Putins pastāstīja Makronam par ukraiņu radikāļu provokāciju Zaporožjes AES rajonā
"Kā ASV prezidents Džo Baidens uzsvēra, mēs aizsargāsim katru collu NATO teritorijas, ja tā saskarsies ar uzbrukumu,"teica Baidens.
Viņš atzīmēja, ka 500 amerikāņu kareivjus, kas dislocēti Pabrades poligonā, tuvākajā laikā papildinās vēl 400 karavīri no ASV.
ASV valsts sekretārs norādīja, ka ASV sadarbībā ar partneriem no Ziemeļatlantijas alianses regulāri pārskata savu aizsardzības pozīciju. "NATO ietvaros mēs pastāvīgi pārskatām savu aizsardzības pozīciju, tostarp pētām spēku izvēršanas un pastāvīgas spēku dislokācijas jautājumus," teica Blinkens.
Ukrainas situācijas aspektā Blinkens norādīja, ka Krievijas armija ir daudz pārāka par Ukrainas BS.
"Patiesībā pastāv milzīga Krievijas un Ukrainas spēku skaita disproporcija. Un Krievijai ir iespēja "samalt" Ukrainas armiju," teica Blinkens.
Vienlaikus ASV valsts sekretārs apliecināja, ka Vašingtona un Viļņa ir solidāras ar Ukrainas tautu. "Pašreizējās krīzes apstākļos ASV un Lietuva ir vienotas apņēmībā nostāties Ukrainas pusē," secināja Blinkens un precizēja, ka patlaban tiek palielināti humanitārās palīdzības apjomi Ukrainai.
Вид на разрушенный дом в поселке Зайцево, который находится на линии соприкосновения, ДНР, 28 января 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2022
Pasaulē
EP nevēlas ne dzirdēt par Donbasa bērnu slepkavošanu: aprauts Tatjanas Ždanokas ziņojums
21. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka uzskata par nepieciešamu nekavējoties atzīt LTR un DTR suverenitāti, jo tie, kas nostājušies uz asinsizliešanas, vardarbības un nelikumības ceļa, neatzīst un neatzīs nekādu citu konflikta risinājumu Donbasā, kā vien militāras metodes. 24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Visas puses cieš zaudējumus.
Ziņu lente
0