Politika

Putins pastāstīja Makronam par ukraiņu radikāļu provokāciju Zaporožjes AES rajonā

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasFrancijas prezidents Emanuels Makrons
Francijas prezidents Emanuels Makrons - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tālruņa sarunā ar Francijas valsts vadītāju Emanuelu Makronu Krievijas prezidents Vladimirs Putins sīki pastāstīja par provokāciju, ko ukraiņu nacionālisti sarīkojuši Zaporožjes AES rajonā.
RĪGA, 7. marts – Sputnik. Krievijas valsts vadītājs Vladimirs Putins tālruņa sarunā ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu sīki pastāstīja par provokāciju, ko ukraiņu nacionālisti sarīkojuši Zaporožjes AES rajonā, informē Kremļa preses dienests, raksta RIA Novosti.
Iepriekš Krievijas AM pavēstīja, ka 3. marta naktī netālu no AES ukraiņu diversanti uzbrukuši Krievijas Gvardes mobilajai patruļai.
Zaporožjes AES 2022. gada 4. martā - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2022
Viedoklis
Viens solis līdz otrai Černobiļai
No mācību un treniņu kompleksa ēkas, kas atrodas ārpus elektrostacijas, gvardi saskārās ar apšaudi. Viņu atbildes rezultātā radikāļu apšaudes punkti tika apslāpēti. Pametot ēku, diversiju grupa to aizdedzināja.
Krievijas AM oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs paziņoja, ka ugunsdzēsēji operatīvi likvidēja ugunsgrēku. AES strādā ierastajā režīmā, radiācijas fons ir normāls.
Konašenkovs apliecināja, ka incidents liecina par Kijevas režīma noziedzīgo ieceri, turklāt Zeļenskis nepārprotami vairs nekontrolē ukraiņu diversantu grupu darbību.
Saskaņā ar IAEA datiem, Zaporožjes AES sešu reaktoru drošības sistēmas nav cietušas, radiācijas izmeši nav fiksēti. "Svarīgi, ka radiācijas situācijas monitoringa sistēmas funkcionē pilnā apjomā," paziņoja IAEA ģenerāldirektors Rafaels Grossi.
Kad parādījās ziņas par ugunsgrēku, Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis savā Telegram kanālā paziņoja, ka esot apspriedis situāciju ar ASV prezidentu Džo Baidenu, Vācijas kancleru Olafu Šolcu, EP priekšsēdētāju Šarlu Mišelu, Lielbritānijas premjeru Borisu Džonsonu, Polijas prezidentu Andžeju Dudu un IAEA vadītāju Rafaelu Grossi.
Президент РФ В. Путин провел переговоры с президентом Франции Э. Макроном - Sputnik Latvija, 1920, 09.02.2022
Politika
Kremlis noliedza FT publikāciju par Putina un Makrona "darījumu"
Boriss Džonsons pēc sarunas ar Zeļenski paziņoja, ka plāno sasaukt ANO DP ārkārtas sēdi sakarā ar incidentu Zaporožjes AES. Eiropas diplomātijas vadītājs Žuzeps Borels pauda atbalstu iecerei sasaukt ANO Drošības padomi sakarā ar situāciju Zaporožjes AES apkaimē.
24. februārī agri no rīta pēc Donbasa republiku lūguma Krievija sāka speciālo operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Ziņu lente
0