Video

Nevienam nav zināms, ar ko nodarbojas biolaboratorijas pie Krievijas robežām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības organizācijas vadītāja norāda, ka ASV finansētās biolaboratorijas tuvākajā pierobežā var strādāt ar visbīstamākajiem patogēniem.
Patlaban ar sintētiskās bioloģijas attīstību saistītais risks ir ļoti augsts, paziņoja Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības organizācijas "Rospotrebnadzor" vadītāja Anna Popova. Viņa norādīja, ka Krievijas iedzīvotāji ir jāpasargā no biolaboratoriju izvietojuma nelielā attālumā – spriežot laboratorijās valdošā drošības līmeņa, tām ir tiesības strādāt ar visbīstamākajiem patogēniem.
"Un nevienam nav precīzi zināms, ar ko patiesībā viņi tur strādā," uzsvēra Popova.
Viņa paskaidroja, ka mākslīgi iespējams radīt gan patogēnu, gan tam paredzētu vakcīnu.
"Stāvoklis ir slikts, taču tas ir. Un mums no tā jāpasargās... Protams, risks ir ļoti liels. Mēs stājamies viņiem pretī. "Sanitārais vairogs" ir viens no mūsu iedzīvotāju aizsardzības elementiem," viņa norādīja.
Онищенко рассказал, зачем США строят новую военную биолабораторию в Казахстане - Sputnik Latvija, 1920, 23.11.2021
Video
Epidemiologs: kāpēc ASV vajadzīga biolaboratorija Kazahstānā
Tā saucamie pētnieciskie centri, kas par ASV naudu uzbūvēti vairākās tuvējās ārvalstīs, izliekoties, ka pēta bīstamas infekcijas, iespējams, strādā pie bioloģiskajiem ieročiem. Tādu viedokli pauž eksperti, balstoties uz noplūdēm no šīm laboratorijām, kā arī slimību un mirstības statistiku rajonos, kur uzbūvēti izcili aizsargātie objekti.
Krievija vairākkārt pievērsusi pasaules uzmanību amerikāņu biolaboratorijām pie savām robežām un brīdinājusi, ka tās militāriem mērķiem var strādāt pie bīstamu slimību patogēnu radīšanas un modifikācijas.
Ziņu lente
0