Viedoklis

"Brālīga saime". ES pirmo reizi tapusi par bruņota konflikta pusi

© Sputnik / Алексей ВитвицкийEiropas Komisijas logo
Eiropas Komisijas logo - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nepietiek ar to, ka eiropieši ar savu sankciju patvaļu paši sevi iedzinuši visnotaļ apšaubāmā ekonomiskajā perspektīvā. Nē, vajag iet vēl tālāk – karā.
Idiotu sapnis ir piepildījies – ES ar visu savu militārās patstāvības ideju tagad izrādījusies ļoti noderīga ASV. Nē, Vašingtona vēl aizvien noraida neatkarīgas eiropiešu armijas dibināšanas ideju, atzīmēja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans. Tomēr ES vēlmi piedalīties ukraiņu jukās amerikāņi sveic.
NATO karogs un Ukrainas karogs - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2022
Pasaulē
"Neko nedosim". Kā NATO var "palīdzēt" Ukrainai
Pirmkārt, nevar taču viņi vieni paši uzpūst liesmas. Otrkārt, spriežot pēc dažām pazīmēm, kad konflikts iedegās liesmās, viņi jau cenšas "nosačkot", pakāpties malā un ļaut sabiedrotajiem degt elles liesmās.
Un sabiedrotie pūlas, ko māk. Nepietiek ar to, ka eiropieši ar savu sankciju patvaļu paši sevi iedzinuši visnotaļ apšaubāmā ekonomiskajā perspektīvā. Nē, vajag iet vēl tālāk – karā. Lai arī nav to pieteikuši. Dažās valstīs gan aicinājumus visādām pabirām stāties Ukrainas ārzemnieku leģionā tiražē legāli.
Un ļoti lepojas ar to, ka pirmo reizi vēsturē absolūti civilā Eiropas Savienība apbruņo vienu no konflikta pusēm un par veselu pusmiljardu dolāru. Ko tik viņi taisās darīt!
Plānoja jau gan vēl 70 kara lidmašīnas. Pat izdomāja, kā tās nogādās Polija, Bulgārija un Slovākija. Tikai poļi un bulgāri jau nākamajā dienā atteicās īsi un aši. Droši vien ne tāpēc, ka Krievija pabrīdināja – notrieksim uzreiz. Vienkārši pēkšņi atcerējās – Ukraina taču nav NATO valsts. Diezin vai slovāki būs kaismīgāki.
Par visu pārējo letālo nomenklatūru it kā vienojušies. Piegādāt gan nāksies, kā pagadās. Līdz poļu lidlaukiem, bet no turienes – ar kravas mašīnām un preču vilcieniem. Starp citu, arī tas ir tīri labs mērķis.
Un galvenais jau nebūt nav, kā tas viss palīdzēs ukronacistiem. Tas, kurš met pagales ugunī, saprot, ka tās sadegs. Svarīgi ir pašam pasildīties.
ES karogi pie EK galvenās mītnes Briselē - Sputnik Latvija, 1920, 09.02.2022
Pasaulē
"Kāda vilka pēc?" Bulgāri pārskaitušies par ES palīdzību Ukrainai
Pirmkārt, protams, tas viss nenotiek nesavtīgi. Otrkārt, saliedē rindas un sasmērē visus. Tagad jau pat uzmanīgā un akurātā Austrija pakļāvusies vispārējai psihozei un nolēmusi piegādāt degvielu, savaldīgie somi sūta tūkstošiem šauteņu un prettanku šāviņus. Vai tad nu ir vērts kautrēties, kad Vācija atmetusi ar roku un pirmo reizi pēc Otrā pasaules kara atļāvusi pavērst savus ieročus pret krieviem.
Visi atkal ir bariņā. Tieši tāpat kā toreiz, kad vēl nebija ne miņas no NATO, bet apgaismotie eiropieši jau pinās buntītē. Fascio – tā saka itāļi. Tā taču ir arī Savienība. Eiropas Savienība.
Tas nekas. Kā mēdz teikt, denacificēsim visus. Ziniet, neskatoties uz visu viņu cīņas sparu un krustakaru, pati no sevis uzprasās doma par citu kustību. Me Too. Arī nevar nekādi piedot, ka mēs viņus reiz... nu... Pat tos, kuri no laba prāta. Atšķirībā no oriģinālās versijas mēs vēl varam atkārtot.
Ziņu lente
0