Pasaulē

"Kāda vilka pēc?" Bulgāri pārskaitušies par ES palīdzību Ukrainai

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasES karogi pie EK galvenās mītnes Briselē
ES karogi pie EK galvenās mītnes Briselē - Sputnik Latvija, 1920, 09.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bulgāru avīzes "Dnes" lasītājus aizkaitinājusi Eiropas Savienības politika gāzes jautājumos un palīdzība Ukrainai.
RĪGA, 9. februāris — Sputnik. Bulgāru avīzes "Dnes" lasītāji ārkārtīgi negatīvi uztvēra Eiropas komisijas viceprezidenta Valda Dombrovska izteikumus par to, ka gāzesvads "Ziemeļu straume 2" neatbilst ES enerģētiskās politikas orientieriem, vēsta RIA Novosti.
Izdevums pastāstīja lasītājiem, ka V.Dombrovskis uzsvēris: Brisele darīs visu iespējamo, lai Krievija "neizmantotu gāzi kā ieroci". Tāpat viņš sniedza informāciju par to, ka Eiropas komisija apstiprinājusi finansiālās palīdzības pakotni Kijevai 1,2 miljardu eiro apmērā.
Валдис Домбровскис во время голосования на выборах в Европарламент в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 02.02.2022
Pasaulē
Dombrovskis: "Ziemeļu straume 2" neatbilst ES orientieriem
Daži komentētāji bija dziļi sašutuši par tamlīdzīgiem izteikumiem. Īpaši aizkaitinājušas Briseles nerismtošās rūpes par Ukrainas labklājību, nevis savienības valstīm.
"Cauruļvads ir aizpildīts. Vācija noteikt saņem piegādes "profilakses" aizsegā. Vai šiem idiotiem nav ienācis prātā, ka krievi vispār var viņus nogriezt no "Ziemeļu straumes 2"? Ka ES iekritīs pati savā slazdā? No kurienes Ukraina saņem gāzi? Pa tiem pašiem maršrutiem. Ja Krievijai nav tik daudz, cik vajag Ukrainai, ko tā sūtīs? "Ziemeļu straume 2" nav ierocis un to neizmanto tādā veidā, taču, ja Rietumi tā nolems, viņi var zaudēt daļu gāzes. Interesanti, tādā gadījumā Rietumi domās par sevi vai par ukraiņiem?" pavaicāja Schilo.
"Bet kā tad citādi – tas ir onkulis no Baltijas, un uzvārds viņam beidzas ar "is". Viņiem uzstāšanās pret visu krievisko ir nacionālais sporta veids. Un viņi pelna naudu, mazgādami traukus Anglijā," ironiski konstatēja Аха.
Tauera tilts - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2022
Viedoklis
Cik tālu Rietumi gatavi aiziet savā cīņā ar Krieviju
"Kāpēc mani vairs nepārsteidz Eiropas muļķības! Kārtējais harakiri. Lai jau! Diemžēl Eiropa velk uz leju arī mūs. Krievijas lētās gāzes aizstāšana ar jeņķu slānekļa gāzi, kas maksā daudz dārgāk, liks sadārdzināties visām Eiropas precēm. Rezultātā Eiropas preces nepirks, Eiropas ienākumi kritīsies. Kā tie muļķi vēl nav sapratuši, ka jeņķi domā tikai par sevi, nevis par citiem. Un kāpēc ES piešķir miljardus Okrainai, nevis, piemēram, Bulgārijai? Kāda liekulība un cinisms! Vajag izstāties no apstulbušās ES, viņi mūs jau tāpat ir aplaupījuši!" pauda viedokli Kapitana.
"Kāda vilka pēc ES dos Ukrainai 1,2 miljardus? Tā ir mūsu nauda. Ukrainai pat nav ES, bet bulgāriem vajadzīga palīdzība. Šo savienību vada fašisti!" bija sašutis Bg.
"Ukraina jau ilgus gadus tirgojas ar ES ar atvieglotiem noteikumiem. Bet Bulgārijai tas ir aizliegts, bet mūsu politiķi neliekas ne zinis!" secināja lasītāji.
Gāzesvada Ziemeļu straume 2 būvdarbi Vācijā - Sputnik Latvija, 1920, 06.01.2022
Politika
EP deputāti no Latvijas atzina: "Ziemeļu straume 2" ir nepieciešama
Vienlaikus Vācijā vēl aizvien gaida, kad tiks sertificēts jau uzbūvētais gāzesvads "Ziemeļu straume 2" – divi cauruļvadi ar kopējo jaudu 55 miljardu kubikmetru apjomā gadā, kas izvilkts no Krievijas uz Eiropu. Projektu sertificē Vācijas regulators. Pagaidām process apturēts, jo gaida nepieciešamo dokumentāciju. Kad regulators izstrādās lēmuma projektu, būs vajadzīgs Eiropas komisijas viedoklis. Slēdziena sagatavošanas procesā struktūra plāno konsultēties ar Ukrainu.
Pie tam ASV pastāvīgi draud ieviest sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2", ja sākšoties "Krievijas iebrukums" Ukrainā. Vašingtona un Brisele apsūdz Maskavu par gatavošanos "iebrukumam" Ukraina un šajā fonā pastiprina klātbūtni Austrumeiropā.
Krievija tamlīdzīgas pretenzijas atspēko un atgādina, ka Kijeva nepilda Minskas protokolus: Ukrainas režīms savilcis pusi armijas pie saskarsmes līnijas un apšauda zemessargus ar protokolos aizliegtu bruņojumu.
Rakstu pilnā apjomā pārtulkoja un pārpublicēja portāls InoSMI.
Ziņu lente
0