Pasaulē

Krievijas izlūkdienests saņēmis datus par kodolieroču izstrādi Ukrainā

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Ārlietu ministrijas ēka
Krievijas Ārlietu ministrijas ēka - Sputnik Latvija, 1920, 05.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs pastāstīja, ka saņemtie dati liecina – Ukraina sākusi darbu pie kodolieroču izstrādes.
RĪGA, 5. marts – Sputnik. Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta rīcībā nonākušie dati liecina, ka Ukraina izstrādājusi savus kodolieročus, pastāstīja dienesta direktors Sergejs Nariškins, vēsta RIA Novosti.
"Saskaņā ar Krievijas Aizsardzības ministrijas datiem, Ukraina ir saglabājusi tehnisko potenciālu kodolieroču radīšanai, un šīs iespējas tai ir daudz augstākas nekā Irānai vai Ziemeļkorejai. Vēl vairāk, ĀID saņemtie izlūkošanas dati rāda, ka Ukraina strādājusi šajā virzienā," pastāstīja Nariškins.
Военнослужащий народной милиции ДНР наносит знак Z на бронетехнику под Волновахой - Sputnik Latvija, 1920, 03.03.2022
Viedoklis
Ar ko Krievijas operācija "Z" atšķiras no Rietumu analogiem
"To zinājām ne tikai mēs, arī amerikāņi zināja. Pie tam viņi ne tikai nekavēja minēto plānu īstenošanu, bet arī bija gatavi, tā sakot, pabalstīt ukraiņus, acīmredzot, cerībā, ka Ukrainas raķetes ar kodollādiņiem būs pavērstas uz austrumiem, ne rietumiem," uzsvēra Nariškins.
Pie tam Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka kodolieroču nonākšana Kijevas rokās nav pieļaujama – bīstamajām spēlēm ar kodolieroču izstrādi ir jāpieliek punkts.
Kijevas plāni iegūt savā rīcībā kodolieročus izraisa nopietnas bažas, konstatēja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.
"Krievijas Federācija vienmēr ievērojusi un ievēro Līgumu par kodolieroču neizplatīšanu un pieliek liekas pūles ceļā pie kodolbrīvas pasaules. Mēs esam apņēmušies arī turpmāk sekot šim cēlajam mērķim. Jāpiebilst, ka pašreizējos ārkārtīgi sarežģītajos ģeopolitiskajos apstākļos šī līguma funkcionēšana ir apdraudēta. Šajā kontekstā nopietnas bažas rada Kijevas režīma plāni saasināt situāciju kodolieroču izstrādes kontekstā. Tam ir jāpieliek punkts," Zaharova pastāstīja brīfinga laikā.
Solis pretī globālam kodolkaram: eksperts novērtēja Zeļenska draudus - Sputnik Latvija, 1920, 24.02.2022
Video
Solis pretī globālam kodolkaram: eksperts novērtēja Zeļenska draudus
"Kodolieroču neizplatīšanas līgums ir kodolneizplatīšanas režīma pamats, viens no mūsdienu pasaules kārtības fundamentiem drošības jomā. To mūsu partneri vēl nav sagrāvuši," viņa piebilda.
24. februārī agri no rīta Krievija sāka kara operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka tās mērķis ir aizsargāt cilvēkus, par kuriem astoņus gadus ņirgājušies, kuri saskārušies ar Kijevas režīma genocīdu. Viņš uzsvēra, ka jānodod tiesai visi kara noziedznieki, kas atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas BS atbalstu DTR un LTR grupējumi turpina uzbrukumu. Taču par Ukrainas okupāciju nav ne runas, uzsvēra Krievijas prezidents.
Kodolsprādziens  - Sputnik Latvija, 1920, 23.02.2022
Pasaulē
Eksperts pastāstīja par "netīro bumbu", kas var parādīties Ukrainas arsenālā
Ziņu lente
0