Pasaulē

Džo Baidens: ASV karavīri neiesaistīsies konfliktā ar Krievijas spēkiem

Pentagons  - Sputnik Latvija, 1920, 05.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents apgalvo, ka valsts bruņotie spēki nepiedalās un nepiedalīsies konfliktā Ukrainā.
RĪGA, 5. marts – Sputnik. ASV Bruņotie spēki neiesaistīsies konfliktā ar Krievijas karavīriem Ukrainā, paziņoja ASV prezidents Džo Baidens, vēsta RIA Novosti.
"Mūsu spēki neiesaistās un neiesaistīsies konfliktā ar Krievijas bruņotajiem spēkiem Ukrainā. Mūsu spēki neplāno doties uz Eiropu, lai karotu Ukrainā, taču (viņi dodas – red.) ar mērķi aizsargāt mūsu sabiedrotos NATO gadījumā, ja Putins nolems turpināt virzību uz rietumiem," konstatēja Baidens.
Baidens atgādināja, ka NATO teritoriju aizsardzībai, ieskaitot Poliju, Rumāniju, Latviju, Lietuvu un Igauniju, mobilizēti sauszemes spēki, aviācijas eskadriļas un kara kuģi.
"ASV un mūsu sabiedrotie aizsargās katru collu NATO valstu teritorijā ar visu savu kolektīvo spēku," viņš teica.
Nedēļas sākumā Ziemeļatlantijas alianse kolektīvās aizsardzības kontekstā pirmo reizi paziņoja, ka tiek izvērsti reaģēšanas spēku elementi. Vācijas misija NATO pirmdien informēja, ka speciālās reaģēšanas spēkos alianses austrumu flangā izvērsto papildu karavīru skaits pārsniedz 15 tūkstošus, no viņiem apmēram 900 cilvēki atrodas Lietuvā "Paplašinātas avangarda klātbūtnes" misijas ietvaros.
Krievijas karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2022
Pasaulē
"Grāva Baidens un NATO". Kā pasaulē reaģēja uz Krievijas rīcību
Ceturtdien, 24. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka, atbilstoši ANO Statūtiem, ar Federācijas Padomes sankciju un saskaņā ar draudzības un savstarpējas palīdzības līgumiem, kas noslēgti ar Luganskas un Doņeckas tautas republikām, pieņēmis lēmumu par speciālu militāru operāciju Donbasā. Krievijas valsts vadītājs uzsvēra, ka Maskavai nav atstātas nekādas iespējas rīkoties citādi, jo Krievijai radīti bezprecedenta draudi.
Pirmdien Aizsardzības ministrija jau informēja, ka likvidēti vairāk nekā 1,1 tūkst. objektu – aerodromi, vadības punkti, radiolokācijas stacijas un tā tālāk. Krievija kontrolē arī teritorijas ap Černobiļas un Zaporožjes AES.
Tāpat Aizsardzības ministrija pastāstīja, ka liels skaits Ukrainas BS karavīru brīvprātīgi noliek ieročus. Viņiem garantēta drošība un iespēja atgriezties pie ģimenēm.
Iepriekš radio Sputnik jau vēstīja, ka arī Lielbritānija atteikusies piedalīties Krievijas un Ukrainas bruņotajā konfliktā.
Situācija Kijevā 2022. gada 28. februārī - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2022
Viedoklis
NATO militārā palīdzība Kijevas režīmam – jauni mērķi Krievijas raķešu triecieniem
Ziņu lente
0