Politika

Rietumi piespieduši Krieviju un Baltkrieviju pacelt "Sabiedroto apņēmību" jaunā līmenī

© Sputnik / Виктор Толочко / Pāriet pie mediju bankasKrievijas un Baltkrievijas kopīgās militārās mācības
Krievijas un Baltkrievijas kopīgās militārās mācības  - Sputnik Latvija, 1920, 23.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas aizsardzības ministrs pastāstīja par iemesliem, kas liek Minskai un Maskavai stiprināt aizsardzību uz Sabiedrotās valsts robežām.
RĪGA, 23. februāris – Sputnik. Noslēgušās Krievijas un Baltkrievijas mācības "Sabiedroto apņēmība 2022" ir posms, pēc kura noslēguma Sabiedrotās valsts reaģēšanas spēku cīņasspēju pārbaude turpināsies. Par to pastāstīja Baltkrievijas aizsardzības ministrs Viktors Hreņins, vēsta Sputnik Meedia.
Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 11.02.2022
Viedoklis
"Viss ir piepildījies": par ko Vladimirs Putins brīdināja pirms 15 gadiem
"Sakarā ar augošo militāro aktivitāti pie Sabiedrotās valsts ārējā robežām un situācijas saasināšanos Donbasā, Baltkrievijas Republikas un Krievijas Federācijas prezidenti pieņēmuši lēmumu turpināt Sabiedrotās valsts reaģēšanas spēku pārbaudi," ministra teikto citēja Baltkrievijas AM preses dienests.
Viktors Hreņins atzīmēja, ka Rietumu nevēlēšanās rēķināties ar Krievijas bažām apdraud arī Baltkrieviju, pie kuras robežām aug augumā NATO militārā klātbūtne – modernizēti militārās un transporta infrastruktūras objekti.
Tāpat armijas ģenerālleitnants pievērsa uzmanību augošajai alianses mācību intensitātei, kas tiek organizētas Sabiedrotās valsts kaimiņvalstu teritorijā. Pēc viņa vārdiem, acīmredzama ir to Krievijai un Baltkrievijai naidīgā tendence.
"Rietumu vienkāršo iedzīvotāju apziņā stabili iefiltrēta doma par neizbēgamu karu ar "austrumu kaimiņiem". Pie tam par militāristiskām tieksmēm apsūdz Krieviju un Baltkrieviju," konstatēja Hreņins.
Mācībās Baltkrievijā piedalās raķešu komplekss Iskander M - Sputnik Latvija, 1920, 17.02.2022
Video
Mācībās Baltkrievijā piedalās raķešu komplekss "Iskander M"
"Rietumi atsakās uztvert Krievijas nospraustās "sarkanās līnijas" Eiropas drošības arhitektūrā, kas ir aktuālas arī baltkrieviem. Mēs redzam, kā tiek ignorēts pamatprincips – drošības nedalāmība," piebilda Baltkrievijas aizsardzības ministrs.
Noslēgumā viņš konstatēja, ka patlaban "Eiropā ļoti spēcīgi ož pēc pulvera".
"To mērķtiecīgi mudina sākt karu," norādīja Hreņins.
Iepriekš Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja: Krievijas BS vienības, kas piedalījās mācībās "Sabiedroto apņēmība 2022" varēs palikt Baltkrievijā tik ilgi, cik būs nepieciešams. Pie tam, viņš norādīja, Rietumu viedoklim šajā jautājumā nav ne mazākās nozīmes.
"Ja pieņemsim lēmumu, izvedīsim diennakts laikā. Ja pieņemsim lēmumu par mēnesi – stāvēs mēnesi. Bruņotie spēki atradīsies šeit tik ilgi, cik būs vajadzīgs. Šī ir mūsu zeme, mūsu teritorija. Mēs šeit strādājam, mācāmies un mācīsimies turpmāk," teica Baltkrievijas valsts vadītājs.
Stāvēs tik ilgi, cik vajadzēs: Lukašenko par Krievijas armijas izvešanu no Baltkrievijas - Sputnik Latvija, 1920, 18.02.2022
Video
Stāvēs tik ilgi, cik vajadzēs: Lukašenko par Krievijas armijas izvešanu no Baltkrievijas
Iepriekš Aleksandrs Lukašenko apmeklēja Maskavu un tikās ar Krievijas valsts vadītāju Vladimiru Putinu. Vizītes ietvaros Baltkrievijas līderis piedalījās Krievijas BS vadības mācībās, kuru ietvaros notika stratēģiskās savaldīšanas spēku treniņi.
Ziņu lente
0