Pasaulē

No kā jābīstas vakcinētajiem: nosaukti astoņi "omikrona" simptomi

© Sputnik / Sergey MelkonovCovid-19 pacientu ārstēšana
Covid-19 pacientu ārstēšana - Sputnik Latvija, 1920, 23.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zinātnieki fiksējuši astoņus koronavīrusa "omikrona" paveida infekcijas simptomi, kas parādās vakcinētajiem.
RĪGA, 23. februāris – Sputnik. Norvēģu zinātnieki fiksējuši astoņus "omikrona" paveida infekcijas simptomus, kas visbiežāk parādās pilnībā vakcinētiem cilvēkiem, vēsta Sputnik Moldova.
Pētījumu rezultāti publicēti Eiropas infekcijas slimību, epidemioloģijas, profilakses un kontroles izdevumā Eurosurveillance.
Zinātnieki min tādus simptomus, kā klepus, iesnas, nogurums, kakla sāpes, galvas un muskuļu sāpes, drudzis un šķaudīšana. Vairākiem pacientiem vērojama arī apetītes, garšas sajūtas, ožas pasliktināšanās un apgrūtināta elpošana.
Asins testēšana - Sputnik Latvija, 1920, 06.02.2022
Nosaukts neparasts simptoms pēc "omikrona"
Koronavīrusa paveids B.1.1.529 tika fiksēts Botsvānā un DĀR 2021. gada novembra nogalē. Tas satur desmitiem S-proteīna mutāciju, kas patogēnam vajadzīga šūnu inficēšanai. Domājams, paveids sākotnēji attīstījies cilvēka organismā ar novājinātu imunitāti, piemēram, AIDS slimnieka vai ar HIV inficēta cilvēka organismā.
Pasaules Veselības organizācija atzina, ka B.1.1.529 "rada bažas" un piešķīra tam nosaukumu "omikrons" – atbilstoši grieķu alfabēta 15. burtam. Ekspertu ieskatā, ar to var inficēties jau pārslimojuši un vakcinēti cilvēki, pie tam simptomi variējas no noguruma līdz galvas sāpēm, muskuļu un locītavu sāpēm.
Jaunais koronavīrusa paveids reģistrēts jau vairāk nekā 110 valstīs, tostarp arī visā Austrumeiropā.
Ziņu lente
0