Pasaulē

NATO ātrās reaģēšanas spēkiem samazināts izbraukšanas laiks uz iespējamā konflikta vietu

Учения НАТО - Sputnik Latvija, 1920, 20.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Agrāk NATO ātrās reaģēšanas spēkiem izbraukšanai uz iespējamā konflikta rajonu vajadzēja sagatavoties 30 dienu laikā, bet tagad šiem nolūkiem atvēlētas vien 7 dienas.
RĪGA, 20. februāris – Sputnik. Vācijas aģentūra dpa, atsaucoties uz avotiem ziņo, ka NATO ir paaugstinājusi ātrās reaģēšanas spēku (NATO Response Force, NRF) kaujas gatavības pakāpi, raksta RIA Novosti.
Agrāk NATO ātrās reaģēšanas spēkiem izbraukšanai uz iespējamā konflikta rajonu vajadzēja sagatavoties 30 dienu laikā, bet tagad šiem nolūkiem atvēlētas vien 7 dienas.
Izsludināta masu evakuācija: kas notiek Doņeckā un Gorlovkā - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2022
Video
Izsludināta masu evakuācija: kas notiek Doņeckā un Gorlovkā
Savukārt citām militārajām vienībām mainīts "pārvietošanas paziņojuma" periods - tagad informācija par dislokācijas vietas maiņu tiek sniegta 30 dienas iepriekš.
Piektdien DTR un LTR vadītāji izsludināja iedzīvotāju evakuācijas uzsākšanu uz Krieviju pēc ziņojumiem, ka Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis jau tuvākajā laikā varētu dot pavēli par uzbrukumu Donbasam.
Pēdējā laikā Rietumi aktīvi pievērsušies Ukrainai un pārmet Krievijai "uzbrukuma" gatavošanu. Maskava paskaidroja, ka šādas insinuācijas kalpo ieganstam, lai paplašinātu NATO kontingentu pie Krievijas robežām. Kremlis jau vairākkārt atgādinājis: bruņotie spēki tiek pārvietoti vienīgi Krievijas teritorijā, un tamlīdzīgiem lēmumiem nevajadzētu satraukt "partnerus" rietumvalstīs.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atzīmēja, ka Krievija nedod pamatu konfliktsituācijai ap Ukrainu. Maskava pieļauj, ka Rietumu audzētā histērija organizēta ar mērķi piesegt Kijevas centienus sabotēt Minskas protokolus, kuru mērķis ir konflikta noregulēšana Donbasā.
Мы защитим Донбасс – глава ДНР Денис Пушилин объявил всеобщую мобилизацию в республике - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2022
Video
Doņeckas republikas vadītājs izsludināja vispārēju mobilizāciju
Ziņu lente
0