Pasaulē

Ukraina NATO sastāvā? Vācijas iedzīvotāji iebilst

© Pixabay / TheKit_13Флаг Украины
Флаг Украины - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairums Vācijas iedzīvotāju uzskata, ka Ukrainai nav ko darīt NATO sastāvā.
RĪGA, 19. februāris — Sputnik. 2022. gada februārī televīzijas kanāls ARD veicis aptauju par to, vai Vācijas iedzīvotāji vēlētos, lai Ukraina iestātos NATO. Aptaujā piedalījās 1202 cilvēki, raksta RIA Novosti.
Atgādinām, ka Ukraina tiecas pievienoties NATO, bet atbildē saņem vien solījumus. Spriežot pēc visa, aliansē nav vienprātības par Ukrainas uzņemšanu.
PGA spēku vadības punkts  - Sputnik Latvija, 1920, 18.02.2022
Civilizācijas beigas: pie kā novedīs Krievijas un Rietumu karš
Toties Vācijas iedzīvotāji lielākoties uzskata, ka Ukrainai nav ko darīt aliansē. 53% aptaujāto paziņoja, ka šī valsts nav jāuzņem NATO.
Turklāt 31% respondentu politkorekti noradīja, ka Ukrainu nevajadzētu uzņems aliansē tuvākajos gados. Proti, cilvēki uzskata, ka NATO jāturpina pirms vairākiem gadiem iesāktā taktika, lai Ukraina tā arī stāv pie aizslēgtām durvīm.
Vēl 22% aptaujāto politkorektums acīmredzot nepiemīt. Viņi viennozīmīgi paziņoja, ka Ukraina nav jāuzņem NATO.
Tikai 28% aptaujāto teica, ka nedrīkst atteikt Ukrainas vēlmei kļūt par alianses dalībvalsti.
Turklāt 16% respondentu vispār nespēja sniegt konkrētu atbildi šajā jautājumā.
Ukrainas karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 18.02.2022
Viedoklis
Pēc kara "nesākuma" Rietumi uzskata Krieviju par sakautu
Pēdējā laikā Rietumi aktīvi pievērsušies Ukrainai un pārmet Krievijai "uzbrukuma" gatavošanu. Maskava paskaidroja, ka šādas insinuācijas kalpo ieganstam, lai paplašinātu NATO kontingentu pie Krievijas robežām. Kremlis jau vairākkārt atgādinājis: bruņotie spēki tiek pārvietoti vienīgi Krievijas teritorijā, un tamlīdzīgiem lēmumiem nevajadzētu satraukt "partnerus" rietumvalstīs.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atzīmēja, ka Krievija nedod pamatu konfliktsituācijai ap Ukrainu. Maskava pieļauj, ka Rietumu audzētā histērija organizēta ar mērķi piesegt Kijevas centienus sabotēt Minskas protokolus, kuru mērķis ir konflikta noregulēšana Donbasā.
Ziņu lente
0