Pasaulē

Timošenko pieprasīja SVF piedot Ukrainai parādus

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasЛидер фракции ВО "Батькивщина" Юлия Тимошенко
Лидер фракции ВО Батькивщина Юлия Тимошенко - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijusī premjerministre Jūlija Timošenko aicināja Ukrainas valdību panākt no SVF parādu norakstīšanu.
RĪGA, 19. februāris — Sputnik. Ukrainas bijusi premjerministre, Augstākās radas deputāte un partijas "Батьківщина" (ukr. "Tēvzeme") līdere Jūlija Timošenko televīzijas kanāla "1 +1" ēterā aicināja Kijevas varas iestādes vērsties pie Starptautiskā Valūtas fonda, lai panāktu visu ārējo parādu norakstīšanu, vēsta RIA Novosti.
Deputāte pārliecināta, ka šāda procedūra jau vairākkārt tika veikta attiecībā uz citām valstīm. Piemēram, pandēmijas sākumā SVF norakstījis parādus 25 valstīm. Turklāt vēsturē netrūkst piemēru, kad līdzīgi palīdzēja valstīm, kuras "iekļuva agresijas sistēmā un citās smagās situācijās", uzsvēra viņa.
Maskavas birža - Sputnik Latvija, 1920, 18.02.2022
Viedoklis
Sveša nauda: pie kā novedīs nabadzīgo valstu bankroti
"Mūsu ārējais parāds ir 52 miljardi dolāru ar kapeikām. Tas nozīmē, ka, ja mums ir draugi Rietumu pasaulē, tad atbilstoši starptautiskajām tiesībām un Budapeštas memorandam viņiem ir pienākums norakstīt 52 miljardus dolāru valsts parādu," noradīja Timošenko.
Iepriekš ukraiņu eksperts Tarass Zagorodņijs paudis, ka Kijevai vairs nevajadzētu aizņemties no SVF, jo tas neesot lietderīgi. Viņaprāt, šāda atkarības saglabāšana no aizņēmumiem esot izdevīga tikai valsts varai un pašam fondam: organizācijai esot nepieciešama kontrolējamā, nevis ekonomiski augošā Ukraina. Eksperts ir pārliecināts, ka patlaban valsts spēj patstāvīgi tikt galā ar grūtībām, nevis ņemt kārtējo kredītu.
Ziņu lente
0