Latvijā

Latvija atceļ pašizolāciju ieceļotājiem

© Sputnik / Sergey MelkonovLidosta Rīga
Lidosta Rīga - Sputnik Latvija, 1920, 17.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No marta tiks atcelta prasība ievērot pašizolāciju pēc ieceļošanas Latvijā.
RĪGA, 17. februāris — Sputnik. No 1. marta Latvijas valdība atceļ prasību ievērot pašizolāciju pēc ieceļošanas Latvijā. Attiecīgi grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai tika pieņemti 15. februārī valdības sēdē, ziņo Press.lv.
Veselības ministrija skaidrojusi, ka pie esošās Covid-19 izplatības Latvijā, ievestie Covid-19 gadījumi nerada papildu slogu uz sabiedrības drošību.
Turklāt tiek saglabāti nosacījumi Eiropas Savienības digitālo Covid-19 sertifikātu izdošanas un izmantošanas ievērošanai, proti, ieceļošana Latvijā iespējama, uzrādot vakcinācijas, testēšanas vai pārslimošanas sertifikātu, vai arī Covid-19 testa pārskatu, ja cilvēks ieceļo no valsts, kas nav pievienojusies ES sertifikātu sistēmai.
Кафедральная площадь в Вильнюсе - Sputnik Latvija, 1920, 07.02.2022
Baltijā
Lietuvā atceļ "Iespēju pasi"
Covid-19 sertifikāti netiks pieprasīti bērniem līdz 12 gadu vecumam.
Latvija atteiksies no valstu dalīšanas riska grupās, bet saglabās ieceļotāju medicīnisko dokumentu kontroli, turklāt tiks apturēta ieceļotāju reģistrācija sistēmā "covidpass.lv".
Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) turpinās publicēt savā tīmekļvietnē ar Covid-19 izplatības risku saistītos rādītājus, tai skaitā vakcināciju pret Covid-19 un valstu sarakstus vadoties no riska novērtējuma. Paredzēti īpaši drošības pasākumi, iebraucējiem no augsta riska valstīm, piemēram, iebraukšanas aizliegums bez attaisnojoša iemesla, prasība veikt testu ieceļojot Latvijā. Šādas valstis varētu būt tādas, kur tiek identificēti jauni bīstami Covid-19 celmi.
Ziņu lente
0