Baltijā

Lietuvā atceļ "Iespēju pasi"

© Sputnik / Владислав АдамовскийКафедральная площадь в Вильнюсе
Кафедральная площадь в Вильнюсе - Sputnik Latvija, 1920, 07.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienlaikus varas iestādes ievieš stingrākas prasības masku izmantošanai sabiedriskajās vietās.
RĪGA, 7. februāris – Sputnik. Lietuvā vairs neprasīs "iespēju pases" – no 5. februāra valdība apturējusi to darbību uz nenoteiktu laiku, ziņo Sputnik Lietuva.
Tagad republikas iedzīvotāji var brīvi apmeklēt kafejnīcas, veikalus, sporta klubus, skaistumkopšanas salonus, izklaides vietas un lielveikalus.
Asins testēšana - Sputnik Latvija, 1920, 06.02.2022
Nosaukts neparasts simptoms pēc "omikrona"
"Iespēju pase" darbojās Lietuvā deviņus mēnešus, un visu šo laiku valsts iedzīvotāji pauda par to neapmierinātību un sašutumu. Rezultātā valdība paziņoja, ka atsakās no "iespēju pases" uz nenoteiktu laiku epidemioloģiskās, ņemot vērā epidemioloģiskās situācijas izmaiņas.
Pēc valdības datiem, joprojām saglābās Covid-19 inficēšanās risks ar omikrona paveidu gan nevakcinētām, gan pilnībā vakcinētām vai pārslimojušām personām, tāpēc "iespējupases" loma sabiedrības pasargāšanā un Covid-19 izplatības riska mazināšanā būtiski sarukusi.
Tāpat sestdien, 5. februārī, stājās spēkā veselības ministra Arūna Duļķa lēmums par to, ka slēgtās telpās visiem apmeklētājiem, kuri vecāki par sešiem gadiem, obligāti jānēsā medicinskā vai FFP2 sejas maska. Šī prasība neattiecas tikai uz invalīdiem, kuri nevar nēsāt respiratorus medicīnisku apsvērumu dēļ. Pasākumu organizētājiem ir ieteikts pēc iespējas pārbaudīt ieejas biļetes ārpus telpas. Tomēr situācijas pasliktināšanās gadījumā Covid-19 sertifikātu darbību atkal varētu atjaunot.
Turklāt Lietuva atcel pašizolāciju pilnībā vakcinētiem ieceļotājiem no EEZ valstīm, nevakcinētām vai Covid-19 nepārslimojušām personām jāuzrāda negatīvs tests.
Vakcinācijas punkts Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 30.01.2022
Latvijā
Ārsti aicina novērst katastrofu cīņā ar Covid-19: atklāta vēstule
Ziņu lente
0