Baltijā

"Krievi nav gatavi": Igaunijas izlūkdienests atlicis "uzbrukumu" Ukrainai

© Sputnik / Виктор Толочко / Pāriet pie mediju bankasKrievijas un Baltkrievijas kopīgās militārās mācības "Sabiedroto apņēmība"
Krievijas un Baltkrievijas kopīgās militārās mācības Sabiedroto apņēmība - Sputnik Latvija, 1920, 17.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijā paskaidroja, kāpēc Krievija nav uzbrukusi Ukrainai laikā, ko nosauca Rietumu mediji un politiķi.
RĪGA, 17. februāris – Sputnik. Krievijas "uzbrukums" Ukrainai nav noticis pareģotajā laikā februāra vidū tāpēc, ka bruņotie spēki nav gatavi un vadība devusi pavēli atlikt uzbrukuma termiņus, teikts Igaunijas Ārējās izlūkošanas dienesta ikgadējā pārskatā.
Pēdējā mēneša laikā Rietumu mediji un politiķi vairākkārt pareģojuši Krievijas "uzbrukuma" datumu un pat laiku. Piemēram, britu izdevumi apgalvoja, ka iebrukums notikšot 16. februārī, "The Sun" un "The Mirror" pat norādīja "ticamāko laiku" – pulksten 3 naktī. Abi mediji atsaucās uz amerikāņu izlūkdienestiem.
"Mēs vērtējam, ka Krievijas bruņotie spēki var sākt pilna mēroga operāciju pret Ukrainu februāra otrajā pusē. Pēc militārās gatavības sasniegšanas operācijas sākumam būs vajadzīgs tikai politisks lēmums," apgalvoja igauņu izlūkdienests.
Sputnik Meedia iepriekš stāstīja, ka, saskaņā ar igauņu izlūku datiem, Putina "iekarošanas plānus" visādi veicina vēl viens "ļaunuma iemiesojums" – Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko. Specdienests apgalvo, ka Krievijas galvenais sapnis esot ieņemt Ukrainu, un tas nozīmēšot Padomju Savienības atjaunošanas sākumu.
Krievija joprojām jāturpina "savaldīt", lai arī tās darbības neapdraud ne NATO kopumā, ne Baltijas valstu nacionālajai drošībai, secināja Igaunijas izlūkdienests.
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2022
Pasaulē
Briti lūdz Baidenu atlikt Krievijas "uzbrukumu" Ukrainai
Līdztekus baumām par Krievijas "uzbrukumu" Ukrainai KF bruņoto spēku vienības pamazām dodas uz pastāvīgās dislokācijas vietām pēc dalības ieplānotajos manevros. Piemēram, Dienvidu un Rietumu kara apgabalu vienības atgriežas garnizonos pēc mācībām Krimā un Baltkrievijā.
Poligonos Krimas pussalā noslēdzās manevri, kuros piedalījās armijas vienību bataljona taktisko grupu pastiprinātās rotas. Baltkrievijā līdz 20. februārim turpinās mācības "Sabiedroto apņēmība" ar mērķi pārbaudīt Sabiedrotās valsts reaģēšanas spēku gatavību. Maskava un Minska jau vairākkārt uzsvērušas, ka kopīgās nodarbības organizētas aizsardzības mērķiem un nevienu neapdraud.
Pēdējā laikā Rietumi aktīvi pievērsušies Ukrainai un pārmet Krievijai "uzbrukuma" gatavošanu. Maskava paskaidroja, ka šādas insinuācijas kalpo ieganstam, lai paplašinātu NATO kontingentu pie Krievijas robežām. Kremlis jau vairākkārt atgādinājis: bruņotie spēki tiek pārvietoti vienīgi Krievijas teritorijā, un tamlīdzīgiem lēmumiem nevajadzētu satraukt "partnerus" rietumvalstīs.
Ukrainas karogs pie Rīgas domes ēkas - Sputnik Latvija, 1920, 15.02.2022
Viedoklis
Ja nu rīt sāksies karš?! Marasms aug augumā, bet tanki nebrauc
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atzīmēja, ka Krievija nedod pamatu konfliktsituācijai ap Ukrainu. Maskava pieļauj, ka Rietumu audzētā histērija organizēta ar mērķi piesegt Kijevas centienus sabotēt Minskas protokolus, kuru mērķis ir konflikta noregulēšana Donbasā.
Ziņu lente
0