Viedoklis

Ja nu rīt sāksies karš?! Marasms aug augumā, bet tanki nebrauc

© Sputnik / Sergey MelkonovUkrainas karogs pie Rīgas domes ēkas
Ukrainas karogs pie Rīgas domes ēkas - Sputnik Latvija, 1920, 15.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visi mūk. Gan "Darba rezerves" – investori un biznesmeņi, gan visi "rezerves karavīri", par ko mēdza Dievu aizlūgt. ASV, Lielbritānija, Kanāda izvedušas aiz perimetra savus instruktorus un speciālo uzdevumu vienības. Protams, klasisks "dinamo".
Vispasaules žandarms ir futbola tiesnesis. Attieksmē pret to jāņem vērā divi aspekti. Pirmkārt, amerikāņiem vienmēr ir taisnība. Otrkārt: ja viņiem nav taisnība, sk. iepriekšējo punktu. Eiropa un visas parējās japānas ar kanādām tā vien dzīvo. Un slavē Dievu par to, ka hegemons viņiem licis tīties prom, nevis lēkt pa logu no piektā stāva, konstatēja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans.
Redziet, ja ASV prezidents ir teicis, ka 16. februārī kāds kaut kur uzbruks, tā notiks. Kas un kam? Krievija Ukrainai vai Ukraina Donbasam, bet pēc tam Krievijai – Ukrainai? Tās jau ir provokācijas nianses, un CIP tās nevienam neatklās.
Ukrainas ĀM ēka - Sputnik Latvija, 1920, 15.02.2022
Intervija
ASV pūlas ievilkt Ukrainu karā
Visiem jau ir skaidrs: anglosakši nebūtu mukuši prom no Kijevas. Diplomātus izved un pārvieto. Valsts departaments plānoja tikt galā 24-48 stundu laikā. Pilsoņus evakuē. Pat Parīze, kas atbalsta Makrona mierneša imidžu un apliecina, ka eskalācijas pazīmes nav saskatāmas, tomēr iesaka francūžiem Ukrainā sarūpēt ūdeni un produktus. EDSO novērotājus atsauc. Un tā jau ir droša pazīme – briest kaut kas infernāli negrozāms. Svētdien Kijevu pameta vairāk nekā 20 čārteri un privātās lidmašīnas.
Visi mūk. Gan "Darba rezerves" – investori un biznesmeņi, gan visi "rezerves karavīri", par ko mēdza Dievu aizlūgt. ASV, Lielbritānija, Kanāda izvedušas aiz perimetra savus instruktorus un speciālo uzdevumu vienības. Protams, klasisks "dinamo". Viņi jau zvērēja mūžīgu draudzību, solīja stāvēt plecu pie pleca, tātad – arī gulēt vienos ierakumos. Nē, viņi saka, jūs, puiši, tālāk kaut kā paši saviem spēkiem. Mēs jums atbrīvosim debesis kara lidmašīnām un ballistiskajām raķetēm, kas vēl jums ir vajadzīgs??? To pašu Baidens vaicāja Putinam. Lai arī ne atklāti, taču tālab jau zvanīja sestdien, lai pabrīdinātu, ka viss ir gatavs Krievijas "uzbrukumam".
Флаги США и Украины - Sputnik Latvija, 1920, 14.02.2022
Pasaulē
National Interest: Ukraina pataisa trakas ASV
Labāku situāciju nevar ne iedomāties. Stāsta, viņš pat nav īpaši pievērsies sankcijām. Agrāk gan jau lēma no SWIFTa Krieviju neatslēgt. Jūs tikai atnāciet un pievāciet. Bet Putins ne pirkstu nekustina. Spiež Rietumus spert ārkārtas soļus: pēc gaisa satiksmes apturēšanas Ukrainas gaisa telpā apturēt arī satiksmi uz zemes. Pirmskara psihozē Ukraina jau pazaudējusi 12 miljardus dolāru. Ja sāksies transporta blokāde, dzīve būs patiešām nožēlojama. Un tad krievi nāks kā mīļie. Psiholoģija, kā to traktē Vašingtonas scenāristi. Krievija taču ir labsirdīga: nepametīs brālīgu tautu nelaimē. Un šajā brīdī "starptautiskā sabiedrība" gāzīs pār to savas ekonomiskās atriebības Damokla zobenu. Stratēģija, saprotiet taču! Bēdīgi slavenā Pauela kolba šajā gadījumā iever visu Ukrainu. Barankas caurums, pilns ar melīgiem pārmetumiem. Tikai šoreiz ASV cer ar šo "kolbu" sakaut sabiedrotos, ne ienaidniekus. Mulāža domāta Eiropai, ko Zevs, kārdinātājs, atkal grib nospert. Bet Ukraina?.. Būtu nu to vismaz visu šo laiku barojuši kā kaujamu lopu. Nē, pusbadā turēja, lai īstajā brīdī piegrūstu Krievijai. Nolēmuši, ka nu ir laiks. Kamēr tā pati nav kājas atstiepusi.
Украинский военнослужащий во время учений - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2022
Viedoklis
Kad ASV aizdedzinās Donbasu
Ziņu lente
0