Latvijā

"Patriots Latvijā ir tas, kurš cīnās pret krieviem": Ušakovs kritizē Levitu

© Sputnik / Sergey MelkonovBijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs
Bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs  - Sputnik Latvija, 1920, 15.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs asi kritizēja krievu valodai veltītos Latvijas prezidenta Egila Levita izteikumus.
RĪGA, 15. februāris — Sputnik. Latvijā "patrioti" cīnās nevis par Latviju, bet gan pret vietējiem krieviem, savā lapā Facebook konstatēja bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs, komentējot prezidenta Egila Levita izteikumus par krievu valodu.
"Pie mums prezidents var paziņot, ka latviešu skolās, pēc būtības, jāaizliedz krievu valodas mācības jebkādā formā. Pat kā otrā svešvaloda. Lai latviešu bērni mācās spāņu vai itāļu valodu. Tiesa, skolotāju nav. Ne tikai spāņu un itāļu valodu pasniedzēju. Skolās katastrofāli trūkst matemātikas, fizikas, ķīmijas skolotāju. Taču tādi sīkumi prezidentu neuztrauc," raksta Ušakovs.
 Latvijas prezidents Egils Levits - Sputnik Latvija, 1920, 05.02.2022
Latvijā
Levits grib aizliegt krievu valodu skolās mācīt kā otro svešvalodu
Politiķis piebilda: toties par godu referenduma par otro valsts valodu 10. gadadienai prezidents Levits pateicās "patriotiem", kuri esot aizsargājuši valsti no krievu valodas.
"Sakiet, vai pie mums Latvijā par patriotu var kļūt tikai gadījumā, ja par savas dzīves mērķi nospraust cīņu ar krievu valodu? Vai neviens nav mēģinājis kļūt pat patriotu, darot labu savai valstij?
Varbūt visas problēmas pie mums cēlušās tikai tālab, ka mēs cīnāmies nevis par Latviju, bet gan pret vietējiem krieviem? Cīnīties pret kaut ko, nevis par kaut ko – tās ir Latvijas valdošo politiķu galvenais princips visus pēdējos 30 gadus," ir pārliecināts ]politiķis no partijas "Saskaņa".
Meitene ar krievu valodas mācību grāmatām  - Sputnik Latvija, 1920, 05.02.2022
Latvijā
Nacistu argumentācija: LKS sašutusi par Latvijas prezidenta izteikumiem par krievu valodu
Februāra sākumā Latvijas prezidents Egils Levits, tiekoties ar izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci, paziņoja, ka par otro svešvalodu Latvijas skolās jākļūst kādai no ES oficiālajām valodām. "Latvija atrodas Eiropas Savienībā, mēs piederam Eiropas kultūrtelpai, un ES vērtības ir mūsu vērtības. Tam jāatspoguļojas mācību programmā," skaidroja E. Levits.
11. februārī Levits nosauca par antikonstitucionālu 2012. gadā organizēto referendumu, kurā Latvijas iedzīvotāji balsoja jautājumā par otrās valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai.
Prezidenta ieskatā, 2012. gada referendums esot skāris svarīgu jautājumu par Latvijas kā nacionālas valsts pastāvēšanu un būtību, un pilsoņi izpildījuši savu pienākumu, aizsargājot Satversmes pamatus.
Latvijas prezidents Egils Levits - Sputnik Latvija, 1920, 11.02.2022
Latvijā
LKS deputāts lūdz VDD pārbaudīt iespējamu naida kurināšanu Levita izteikumos
Ziņu lente
0