Video

Kamila Vaļijeva treniņā pēc atļaujas turpināt dalību Olimpiskajās spēlēs

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievu sportiste Kamila Vaļijeva nevainojami izpildīja īso programmu, ko demonstrēs šodien Olimpisko spēļu gaitā.
Daiļslidotāja, Krievijas Olimpiskās komandas dalībniece Pekinā Kamila Vaļijeva piedalījās treniņā, kad Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) atļaujas piedalīties individuālajā turnīrā. Sportiste bez kļūmēm izpildīja īso programu, ko demonstrēs arēnā šodien, 15. februārī.
CAS paskaidroja, ka lēmums par labu Vaļijevai pieņemts, ņemot vērā viņas "aizsargātas personas" statusu un īpašo pieeju. Ja sportiste nevarētu piedalīties individuālajā turnīrā, tiktu nodarīts nelabojams kaitējums, uzsvēra tiesa. CAS norādīja, ka ziņojuma aizkavēšanās par Vaļijevas apstiprinošo dopinga analīzi liecina par nopietnām problēmām.
Iepriekš vēstīts, ka informācija par aizliegto preparātu trimetazidīnu Vaļijevas analīzē decembrī parādījās 11. februārī, nākamajā dienā pēc Krievijas izlases daiļslidotāju uzvaras komandu turnīrā. Saskaņā ar reglamentu Krievijas antidopinga aģentūra (RUSADA) uz laiku atstādināja Vaļijevu no sacensībām. Pēc viņas apelācijas atstādināšana tika atcelta, un to pūlējās apstrīdēt virkne starptautisko sporta struktūru. Tomēr CAS pieņēma lēmumu par labu Vaļijevai, un Krievijas sportiste gatavojas iziet uz ledus individuālajās sacensībās.
Ziņu lente
0