Pasaulē

"Washington Post" publicēja materiālu Vaļijevas atbalstam

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasОлимпиада-2022. Тренировка фигуристки К. Валиевой
Олимпиада-2022. Тренировка фигуристки К. Валиевой - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevuma "Washington Post" žurnāliste pauda atbalstu Krievijas daiļslidotājai un pārmeta WADA sistēmai neefektivitāti.
RĪGA, 13. februāris - Sputnik. Amerikāņu laikraksts "Washington Post" publicēja žurnālistes Sallijas Dženkinsas rakstu Krievijas daiļslidotājas Kamilas Vaļijevas atbalstam, kurā uzsvērts, ka esošā antidopinga sistēma neesot efektīva, vēsta RIA Novosti.
Krievijas daiļslidotāja Kamila Vaļijeva un viņas trenere Eteri Tutberidze - Sputnik Latvija, 1920, 12.02.2022
Vaļijevas trenere reaģēja uz skandālu ar daiļslidotājas dopinga provi
Starptautiskā Testēšanas aģentūra (ITA) informēja, ka 25. decembrī ņemtajā daiļslidotājas Vaļijevas analīžu paraugā atklāts kardioloģiskais preparāts trimetazidīns. Tests tika veikts antidopinga laboratorijā Stokholmā, kas arī paziņoja rezultātu 8. februārī. Krievijas antidopinga aģentūra uz laiku atstādināja sportisti no sacensībām un treniņiem, taču 9. februārī pagaidu diskvalifikācija tika atcelta. Patlaban viņai atļauts piedalīties Olimpiskajās spēlēs Pekinā. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) un Starptautiskā Slidošanas savienība (ISU) apstrīdēja šo lēmumu Sporta arbitrāžas tiesā. (CAS), kas izskatīs lietu svētdien un paziņos savu lēmumu pirmdien.
Žurnāliste paziņoja, ka pārbaudes un rezultāta pasludināšanas laiks kļuvis par loģisku WADA politikas iznākumu un, iespējams, politizēšanas sekām. Dženkinsa uzsver, ka izveidojusies situācija ir dopinga paraugu pārbaudes sistēmas nepilnvērtības rezultāts, turklāt viņa ir pārliecināta, ka neesot iemeslu sodīt Vaļijevu.
Pēc Dženkinsas domām, WADA un SOK vadās pēc principa "ja šaubies, jāsoda". Tādējādi šajā skaļajā lietā ir saskatāms netaisnīgums pret sportistiem.
Олимпийские объекты зимних Олимпийских игр-2022 в Пекине - Sputnik Latvija, 1920, 15.12.2021
Viedoklis
Izvirtuļu komanda vēlas uzvarēt Olimpiskajās spēlēs
Ziņu lente
0