Pasaulē

"Esat aptrakuši": deputātu no Čehijas sadusmoja publikācijas par Krieviju

CC BY 2.0 / The U.S. Army / Spc. Hubert D. Delany III / Javelin Training in PolandАмериканский переносной противотанковый ракетный комплекс (ПТРК)
Американский переносной противотанковый ракетный комплекс (ПТРК) - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Čehu deputāts Vihs paudis sašutumu par mediju apgalvojumiem, ka Krievija sagatavot iebrukumu Ukrainā
RĪGA, 13. februāris - Sputnik. Čehijas parlamenta deputāts Radvans Vihs sāka diskusiju Twitter vietnē pēc telekanāla "CT24" žurnālistu publikāciju, kas stāstīja par "Krievijas uzbrukuma tuvošanos" Ukrainai, vēsta RIA Novosti.
"Esat aptrakuši. Krievija negrasās uzbrukt oligarhu kontrolētajai un korumpētajai Ukrainai. Un beidziet vienreiz aizstāvēt "labos" amerikāņu miernešus. Atgādinu, ka Putins joprojām uzturas savā teritorijā, bet ASV un NATO vairs nezina, kurp vēl doties," raksta politiķis.
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2022
Pasaulē
Briti lūdz Baidenu atlikt Krievijas "uzbrukumu" Ukrainai
Kijeva un rietumvalstis aizvien plašāk pauž bažas par to, ka Krievija it kā gatavojas uzbrukt Ukrainai. Kremlī un Ārlietu ministrijā vairākkārt atzīmēja, ka šāda veida paziņojumi tiek izmantoti kā iegansts ārvalstu militāro vienību skaita palielināšanai pie Krievijas robežām. Tāpat KF ĀM skaidroja, ka eskalācijas pamatcēlonis ir ASV un NATO rīcība, kas apgādā Ukrainu ar bruņojumu, tādējādi pamudinot to sākt militāras avantūras.
Cita starpā Krievijas Ārlietu ministrijā izteica minējumu, ka Ziemeļatlantijas alianse vēl aktīvāk sakusi uzpūst mītu par "Krievijas draudiem", kad Maskava pieprasījusi no Rietumiem drošības garantijas.
Ziņu lente
0