Forbes: pār Eiropu karājas Damokla zobens - Krievijas "atriebības draudi"

© Sputnik / Iliya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasDaudzmērķu iznīcinātājs MiG-31K
Daudzmērķu iznīcinātājs MiG-31K - Sputnik Latvija, 1920, 12.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevuma "Forbes" žurnālists uzskata, ka iznīcinātāja MiG-31K dislokācija Kaļiņingradas apgabalā raida signālu NATO.
RĪGA, 12. februāris – Sputnik. Eiropai draud Krievijas "atriebība", uzskata izdevuma "Forbes" žurnālists. Pie tāda slēdziena viņš nonācis pēc ziņas par iznīcinātāja-pārtvērēja MiG-31K iespējamu parādīšanos Kaļiņingradas apgabalā ar raķeti, kas "ļoti līdzinās" šāviņam "Kinzhal", vēsta RIA Novosti.
Iepriekš internetā parādījās video ieraksts, kurā, domājams, atainota MiG-31K nosēšanās aviobāzē pie Kaļiņingradas. Ja šīs raķetes tiks palaistas no Baltijas, tās 7-10 minūšu laikā varēs sasniegt lielāko daļu Rietumeiropas valstu galvaspilsētu, pauda bažas "Forbes" žurnālists Sebastjans Roblins. "Kinzhal" jauda, ja raķetes aprīkotas ar kodollādiņu, desmitiem reižu pārsniedzot bumbu, kas tika nomesta uz Hirosimas, viņš apgalvo.
Fregate Admirālis Gorškovs - Sputnik Latvija, 1920, 28.08.2021
Viedoklis
"Pietiks ar vienu raķeti". Krievijas flote saņems "aviācijas bāzes kuģu slepkavas"
Raķetes X-47 "Kinzhal" darbības rādiuss sasniedz 2 tūkstošus kilometru. Attīstot ātrumu, kas desmitkārt pārsniedz skaņas ātrumu (3,2 km/sek.) raķete nedod iespēju reaģēt PGA sistēmām, turklāt tā izmanto lēzenāku trajektoriju salīdzinājumā ar parastajām ballistiskajām raķetēm, teikts rakstā.
Žurnālista ieskatā, MiG-31K dislokācija Kaļiņingradas apgabalā – tas, visdrīzāk, ir mērķtiecīgs brīdinājums NATO.
2021. gada beigās Krievija nodeva ASV un to sabiedrotajiem dokumentu projektus par drošības garantijām. Galvenā prasība tajos – atteikšanās no NATO paplašināšanas uz austrumiem, tomēr rietumvalstis tieši to savās rakstiskajās atbildēs ignorējušas, informēja Krievijas ĀM.
Rakstu pilnā apjomā pārpublicēja portāls InoSMI.
Ziņu lente
0