Pasaulē

Eiropā pārdomā iespēju būvēt gāzesvadu no Spānijas uz Vāciju

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasПуск в эксплуатацию второй ветки газопровода "Северный поток"
Пуск в эксплуатацию второй ветки газопровода Северный поток - Sputnik Latvija, 1920, 09.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spāņu avīze "La Vanguardia" pastāstīja, ka NATO valstis plāno būvēt gāzesvadu starp Spāniju un Vāciju.
RĪGA, 9. februāris — Sputnik. NATO valstis izvērtē iespēju būvēt gāzesvadu no Spānijas līdz Francijai un Vācijai, kas "ļaus mazināt Centrāleiropas atkarību no Krievijas gāzes", stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz spāņu avīzi "La Vanguardia".
Informācijas avoti Spānijas valdībā preses izdevumam atklājuši, ka Berlīne ir ļoti ieinteresēta īstenot projektu.
Флаг Китая рядом с телебашней в Шанхае, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 08.01.2022
Krievijā
Negribat? Nevajag arī! Krievija ir gatava pārdot "Eiropas" gāzi ķīniešiem
Atzīmēts, ka Pireneju pussalā, proti, Spānijā un Portugālē ir astoņas sašķidrinātās gāzes apstrādei nepieciešamās regazifikācijas stacijas.
Izdevums atgādināja, ka pirms trim gadiem kompetentās iestādes Francijā un Spānijā bloķēja ieceri būvēt gāzesvadu "Midcat", ņemot vērā būvdarbu nerentabilitāti, Eiropai pārejot pie atjaunīgajiem enerģijas avotiem. Taču patlaban NATO dienaskārtībā iekļauts jautājums par jauno pārrobežu savienojumu ar Franciju, kas dotu iespēju piegādāt gāzi Eiropas centrālajā daļā, tāpēc projekts "Midcat" varētu atkal ieraudzīt dienasgaismu.
Vienlaikus Vācijā vēl aizvien gaida, kad tiks sertificēts jau uzbūvētais gāzesvads "Ziemeļu straume 2" – divi cauruļvadi ar kopējo jaudu 55 miljardu kubikmetru apjomā gadā, kas izvilkts no Krievijas uz Eiropu. Projektu sertificē Vācijas regulators. Pagaidām process apturēts, jo gaida nepieciešamo dokumentāciju. Kad regulators izstrādās lēmuma projektu, būs vajadzīgs Eiropas komisijas viedoklis. Slēdziena sagatavošanas procesā struktūra plāno konsultēties ar Ukrainu.
Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 29.01.2022
Pasaulē
Eiropa atradusi negaidītu "alternatīvu" Krievijas gāzei
Šajā fonā gāzes cenas Eiropas tirgū kopš pērnā gada vasaras vairākkārt pieaugušas. Eiropas valstu valdības pārmet Krievijai centienus provocēt enerģētisko krīzi. Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzsvēra, ka tās ir muļķības, un atgādināja, ka vairākkārt ierosinājis Briselei saglabāt izejvielu piegādes ilgtermiņa līgumus, bet Eiropas komisija pieprasīja cenu veidošanu pēc tirgus principiem, un šo lēmumu dēļ veidojusies krīze.
Ziņu lente
0