Krievijā

Negribat? Nevajag arī! Krievija ir gatava pārdot "Eiropas" gāzi ķīniešiem

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasФлаг Китая рядом с телебашней в Шанхае, архивное фото
Флаг Китая рядом с телебашней в Шанхае, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 08.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu izdevums brīdināja: gadījumā, ja eiropieši turpinās vilcināties ar "Ziemeļu straumes 2" ekspluatācijas sākumu, Krievija uzbūvēs jaunu cauruļvadu "Sibīrijas spēks 2". Pa to ES paredzētie degvielas apjomi aizies uz Ķīnu.
RĪGA, 8. janvāris – Sputnik. Tālāka vilcināšanās ar "Ziemeļu straumes 2" sertifikāciju var novest pie lēmuma uzbūvēt "Sibīrijas spēku 2", pa kuru Krievijas gāze ar divkāršu spēku plūdīs uz Ķīnu, nevis Eiropu, stāsta analītiķis Alans Hantsoms portālā Sputnik Meedia, atsaucoties uz materiālu Daily Express.
Pēc analītiskās publikācijas autora domām, Putins sekmīgi izvairījies no Rietumu mēģinājumiem piespiest viņu pie sienas gāzes jautājumā, - viņš vienojies ar Ķīnas priekšsēdētāju Sji Dziņpinu par gāzes eksporta palielināšanu uz ĶTR. Šim nolūkam Krievija un Ķīna var kopīgiem spēkiem uzbūvēt jaunu gāzesvadu "Sibīrijas spēks 2", un iespējamās piegādes pa to būs ekvivalentas apjomam, ko bija plānots pārsūknēt uz ES pa "Ziemeļu straumi 2", norādīja analītiķis Daily Express.
Gāzes kompresoru stācija Gascade - Sputnik Latvija, 1920, 07.01.2022
Bloomberg: jau pēc diviem mēnešiem Eiropa var palikt bez gāzes
"Vienošanās divkāršos eksportu uz Ķīnu, ik gadus transportēs līdz 50 miljardus kubikmetru dabasgāzes pa jauno lielo gāzesvadu "Sibīrijas spēks 2". Tas notiek laikā, kad pārējā Eiropa pārdzīvo nopietnu enerģētisko krīzi," viņš stāsta.
Britu analītiķa viedokli apstiprina arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina nesenais paziņojums pat to, ka drīz būs gatavs tehniskais un ekonomiskais pamatojums jaunā gāzesvada projektam no Krievijas uz Ķīnu caur Mongoliju.
Resursu bāzi "Sibīrijas spēkam 2" nodrošinās Čajadinas un Kovitkinas gāzes atradnes. Jauno gāzesvadu plānots būvēt līdz Šanhajai caur Siņdzjanas provinci Ķīnas rietumos. Līdz ar Ķīnas gāzesvadu "Rietumi-Austrumi" nākamās gāzes maģistrāles kopējais garums sastādīs apmēram 6700 km, no kuriem 2700 km tiks izbūvēti Krievijas teritorijā.
Krievijas-Vācijas gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvdarbi jau ir noslēgti, taču tā ekspluatācijas sākumu ar dažādiem birokrātiskiem aizbildinājumiem mākslīgi bremzē Vācijas Federālā tīkla aģentūra. Pie tam pašā Vācijā un citās Eiropas valstīs gāzes cenas pieaugušas vairākkārt ES vadības kļūmīgās enerģētiskās politikas dēļ.
Ziņu lente
0