Krievijā

Kremlis novērtēja ASV lēmumu pārvietot bruņotos spēkus uz Eiropu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. - Sputnik Latvija, 1920, 06.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu bruņoto spēku pārdislokācijas fonā ir saprotami jebkuri Krievijas pasākumi savas drošības apsvērumu dēļ, uzsvēra Krievijas prezidenta preses sekretārs.
RĪGA, 6. februāris – Sputnik. ASV lēmums pārvietot kareivjus uz Eiropu un dislocēt Krievijas robežu tuvumā ved pie spriedzes eskalācijas kontinentā, paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.
Pentagons iepriekš informēja, ka tuvākajā laikā aptuveni divi tūkstoši kareivju tiks nosūtīti uz Rumāniju, Poliju un Vāciju. ASV Aizsardzības ministrijas pārstāvis Džons Kirbijs paziņoja, ka pašreizējā situācijā esot nepieciešama NATO austrumu spārna aizsardzības un savaldīšanas spēju pastiprināšana. Viņš precizēja, ka 82. gaisa desanta divīzijas un 18. gaisa desanta korpusa vienības komandēs ASV, nevis NATO. Bez tam Pentagons plāno pārvietot uz Rumāniju tūkstoš kareivjus no Vācijas.
Peskovs atzīmēja, ka amerikāņi turpina audzēt spriedzi Eiropas kontinentā, ignorējot Maskavas aicinājumus pārtraukt tamlīdzīgas darbības.
"Šajā gadījumā runa nav tikai par provokatīviem izteikumiem par to, ka drīz sākšoties karš, visi samaksāšot briesmīgu cenu un tā tālāk. Runa ir par amerikāņu karavīru izvietošanu Eiropas valstīs mūsu robežu tuvumā. Skaidrs, ka šie soļi nav sperti ar mērķi mazināt spriedzi, gluži pretēji, tādas darbības vien pastiprina spriedzi," norādīja Vladimira Putina preses sekretārs.
Viņš norādīja, ka Vašingtonas darbības iespējams izvērtēt tikai tā, un Krievijas bažas šajā gadījumā ir absolūti saprotamas un pamatotas.
"Tieši tāpat saprotami ir jebkuri pasākumi, ko Krievija īsteno savas drošības un interešu labad," uzsvēra Peskovs.
Runa ir par pasākumiem, ko par nepieciešamiem uzskata cilvēki, kas nodarbojas ar valsts drošību, precizēja Krievijas prezidenta preses sekretārs.
Pēdējā laikā Rietumi uzstājīgi apsūdz Maskavu – tā it kā gatavojas iebrukumam Ukrainā, - un ar šo ieganstu savelk NATO spēkus pie Krievijas robežām. Aizvadītajā nedēļā Vašingtona noteica paaugstinātas gatavības režīmu 8,5 tūkstošiem kareivju no elitārām desanta vienībām, - tām jābūt gatavām pārvietoties uz Eiropu. Pie tam karavīri, par kuru sūtīšanu nesen informēja Pentagons, nepieder pie viņu skaita.
Ситуация на линии разграничения в Луганской области - Sputnik Latvija, 1920, 03.01.2022
Pasaulē
LTR: Ukraina savelk bruņotos spēkus pie ieņemtās skolas Donbasā
Krievija nemainīgi atspēko visas apsūdzības par gatavošanos uzbrukumiem. Peskovs uzsvēra, ka valsts pārvieto armiju savā teritorijā un pēc saviem ieskatiem, un tā nevienu neapdraud.
Tāpat Maskava paudusi bažas par NATO valstu militārās tehnikas tuvināšanu Krievijas robežām un rietumvalstu instruktoru skaita pieauguma Donbasā. Rietumvalstis turpina sniegt militāro atbalstu Ukrainai, turklāt piegādā bruņojumu, kas tiek pielietots Donbasā.
Ziņu lente
0