Pasaulē

LTR: Ukraina savelk bruņotos spēkus pie ieņemtās skolas Donbasā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasСитуация на линии разграничения в Луганской области
Ситуация на линии разграничения в Луганской области - Sputnik Latvija, 1920, 03.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pie skolas ēkas ir daudz automobiļu ar bruņotiem cilvēkiem un artilērijas izlūkošanas iekārtu.
RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Ukrainas armija iekārto pozīcijas Valujas ciema skolā pie saskares līnijas Donbasā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz pašpasludinātās Luganskas Tautas Republikas Tautas milicijas oficiālo pārstāvi Ivanu Filipoņenko.
"Aizvadītajā diennaktī pie šīs apdzīvotās vietas skolas, ko ukraiņu nacionālisti sagrāba 27. decembrī, turpinājās nacionālistu taktiskās apakšvienības štāba izvietošana un apšaudes punktu ierīkošana mācību klasēs," viņš paziņoja.
Министр обороны РФ, генерал армии Сергей Шойгу - Sputnik Latvija, 1920, 22.12.2021
Krievijā
Sergejs Šoigu: ASV gatavo provokācijas ar ķīmiskajiem ieročiem Ukrainas austrumos
Pēc resora pārstāvja datiem, pie skolas ēkas redzams liels skaits automobiļu ar bruņotiem cilvēkiem, artilērijas izlūkošanas iekārtām, radiostacijām, novērošanas un mērķu noteikšanas ierīcēm.
"Fakts, ka Kijeva izmanto Valujas ciema skolas ēku, lai izvietotu kaujas apakšvienības štābu un ierīkotu Ukrainas artilērijas vadības punktu, rupji pārkāpj vienošanos par uguns pārtraukšanu un starptautiskās humanitārās tiesības," rezumēja Filipoņenko.
Kopš 2020. gada vasaras Donbasā darbojas papildu pasākumi pamiera nodrošināšanai. Tie aizliedz apšaudes, bruņojuma dislokāciju apdzīvotās vietās un to tuvumā, uzbrukuma operācijas, izlūkošanas un diversiju darbības. Tāpat aizliegts ierīkot pozīcijas un izmantot bezpilota lidaparātus saskarsmes līnijas tuvumā
Politologs: Kijeva gatavo Maskavai spēcīgu militāro provokāciju - Sputnik Latvija, 1920, 08.12.2021
Video
Politologs: Kijeva gatavo Maskavai spēcīgu militāro provokāciju
Ziņu lente
0