Pasaulē

Doņecka apliecina: militāro palīdzību Donbasam gatava sniegt ne tikai Krievija

© Sputnik / Сергей Аверин / Pāriet pie mediju bankasDoņecka
Doņecka - Sputnik Latvija, 1920, 04.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Doņeckas tautas republikas pārstāvis Eduards Basurins apliecināja, ka ne tikai Krievija vien ir gatava palīdzēt Donbasam.
RĪGA, 4. februāris — Sputnik. Militāri tehnisko palīdzību Donbasa pašpasludinātajām republikām gatava sniegt ne tikai Krievija, pastāstīja pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas Tautas milicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Eduards Basurins, vēsta RIA Novosti.
Iepriekš vēstīts, ka Ukrainas Ģenerālštābs izstrādājis plānu uzbrukuma operācijai valsts austrumos. DTR Tautas milicijas pārvalde atzīmēja, ka patur tiesības vērsties pēc militāras palīdzības, arī pie Krievijas, ja turpināsies bruņojuma piegādes Ukrainai.
"Mēs būsim spiesti vērsties pie saviem draugiem, kas mums varētu palīdzēt ar militārām un militāri tehniskām metodēm apturēt Ukrainas agresiju pret Donbasa iedzīvotājiem. (..) Domāju, vispirms jāsaka, ka tā (palīdzība – red.) būs. Neteikšu, kas, taču fakts, ka to paziņos mūsu draudi, kuru vidū ir ne tikai Krievijas Federācija," republikas pārstāvis paziņoja telekanāla "Rossija 1" ēterā.
Basurins nenosauca valstis, atzīmējot, ka pastāv virkne neatzītu valstu, kas "atzinīgi vērtē to, ka cilvēki cīnās par savu neatkarību". Pēc viņa vārdiem, provokācijas Donbasā tiek gatavotas par ASV un Lielbritānijas līdzekļiem. Viņš uzsvēra, ka Kijeva izstrādājusi mērķtiecīgu plānu iebrukumam Donbasa teritorijā. "Tiek gatavots liels karš pret Donbasa iedzīvotājiem," piebilda Basurins.
Украинский солдат на линии разграничения с Донецкой областью - Sputnik Latvija, 1920, 28.01.2022
Viedoklis
"Lūdzu visus nomierināties". Kas saņēmis Ukrainu ķīlniekos

Ukrainas jautājums

Pēdējos mēnešos spriedze Krievijas un Rietumu attiecībās pastiprinājusies, pasliktinājusies situācija ap Ukrainu. Vašingtona un Brisele pārmet Maskavai "iebrukuma" gatavošanu, stāsta, ka Krievija savelk spēkus pie robežas ar kaimiņvalsti. Šajā fonā Ziemeļatlantijas alianse pastiprina klātbūtni Austrumeiropā. Piemēram, 24. janvārī kļuva zināms, ka Dānija sūta fregati uz Baltijas jūru un četrus iznīcinātājus uz Lietuvu, Spānija sūta kuģus, bet Nīderlande – iznīcinātājus uz Bulgāriju, kā arī, iespējams, Francija nogādās vienības Rumānijā.
Maskava pretenzijas noraida, uzsverot, ka pārvieto spēkus savā teritorijā, kā arī atgādina: Kijeva neievēro Minskas protokolus, kas paredz uguns pārtraukšanu un atvilkt smago bruņojumu no saskarsmes līnijas. Tagad Kijeva savilkusi pie robežas ar Doņeckas un Luganskas republikām pusi armijas un regulāri apšauda zemessargus, arī ar aizliegtajiem prettanku kompleksiem Javelin un dronu Bayraktar.
Krievija ne vienu vien reizi norādījusi, ka ziņas par agresiju nāk klajā ar mērķi palielināt ārvalstu grupējumu pie Krievijas robežām, kā arī paskaidroja: eskalācijas galvenais iemesls ir ASV un NATO darbības, kas sūta turp militāros instruktorus, bruņojumu un tehniku, palielina mācību skaitu, mudinot Kijevu sākt militāras avantūras.
NATO karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 25.01.2022
Viedoklis
Nedrošības garantijas: kāpēc NATO saasina pēcpadomju problemātiku
Ziņu lente
0