Latvijā

"Atbrīvot" veikalus un restorānus: EM piedāvā ierobežojumu atcelšanas plānu

© Sputnik / Sergey MelkonovTirdzniecības centrs lokdauna laikā
Tirdzniecības centrs lokdauna laikā - Sputnik Latvija, 1920, 30.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekonomikas ministrija iesaka no marta sākuma mīkstināt Covid-19 izplatības apstākļos ieviestos ierobežojumus. Atbilstošais ierosinājums nodots Operatīvās vadības grupai, vēstīja Jānis Vitenbergs.
RĪGA, 30. janvāris — Sputnik. Ministru kabinetam nekavējoties jāizvērtē ierobežojumu atcelšana uzņēmējiem, lai viņi, tāpat kā kompānijas citās ES valstīs, varētu prognozēt savu darbu, paziņoja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.
EM iesaka no 1. marta atcelt privāto sapulču, darba laika un platības ierobežojumus – noteiktu platību vienam apmeklētājam, cilvēku skaitu pie viena galdiņa sabiedriskās ēdināšanas iestādēs. Tāpat EM aicina atcelt prasības par distances ievērošanu starp darba vietām pakalpojumu sniegšanas sfērā un maksimālā cilvēku skaita ierobežojumus.
Tomēr EM iesaka saglabāt prasības par masku nēsāšanu sabiedriskajās vietās, roku dezinfekciju, mehānisko vai dabisko ventilāciju. Resora ieskatā, izklaides pakalpojumi var būt pieejami tikai cilvēkiem ar kovid-sertifikātiem.
Vienlaikus ministrija aicina darba devējus nodrošināt attālināto darba režīmu iespēju robežās.
Iepriekš veselības ministrs Daniels Pavļuts paziņoja, ka ministrija plāno pakāpeniski līdz vasaras sākumam atcelt ārkārtējo situāciju un drošības pasākumus.
Maskavas iela Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 25.01.2022
Latvijā
Tirgotāji Rīgā pārdod telpas. Kāds tam sakars ar Krieviju? Raksta latviešu mediji
Resora ieskatā pašreizējos drošības pasākumus, tāpat kā citās valstīs, būs iespējams atcelt pēc pārliecinoša saslimstības krituma. Citu valstu pieredze liecina, ka "omikrona" izplatības vilnis sasniedz apogeju un strauji krītas. Līdzīgs scenārijs tiek gaidīts arī Latvijā.
Plānots saglabāt galvenos drošības pasākumus – medicīnas maskas vai respiratora FFP2 nēsāšana, distances ievērošana, sertifikātu pielietošana, cilvēku skaita ierobežojumi masu pasākumos.
VM uzskata, ka vīruss nepazudīs un var atgriezties rudenī pēc miera perioda vasarā. Tāpēc Pavļuts ierosināja Operatīvās vadības grupai sākt darbu pie scenārija, kura ietvaros pandēmija attīstīsies rudenī, lai celtu nozaru spēju savlaicīgi reaģēt un sekmīgi izpildīt nepieciešamās drošības prasības.
Ziņu lente
0